LSV blij met zwaarbevochten punt tegen Netersel

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Een fijne wedstrijd hebben de supporters van LSV zondag in eigen huis tegen Netersel niet gezien. De regen viel gestaag op het veld in Lennisheuvel terwijl de twee ploegen elkaar qua spel in evenwicht hielden. Even leek het erop dat de gasten er met de winst vandoor zouden gaan, maar LSV scoorde in extremis gelijk en hield zo een zwaarbevochten punt over.

De beginfase was duidelijk voor Netersel, dat sterk uit de startblokken kwam. Het was dan ook niet gek dat die ploeg de eerste kans van de wedstrijd creëerde. De spits van de gasten had het vizier echter net niet helemaal op scherp staan.

Een kleine vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. De bal kwam vanaf de zijkant bij de spits uit Netersel. Thijs Verhagen van LSV kwam er nog goed bij, maar de aanvaller wist het leer mee te krijgen uit de kluts. Hij hield het overzicht en speelde breed op de opkomende rechtsbuiten, die vervolgens de bal rustig in de hoek schoof.

Het was een wake-up call voor het team uit Lennisheuvel, want direct na de goal liep het beter. Nog geen tien minuten later was het dan ook weer gelijk. Een verdediger van de tegenstander blokte een schot met z’n hand. Dirk van der Struijk mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter en schoot de bal strak in het net. Daarna gebeurde er weinig meer en gingen beide teams met 1-1 de rust in.

KLEINE KANSEN

Na de pauze maakte Van der Struijk plaats voor Jorn Penninx. Netersel trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar LSV gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef strijden. Hier en daar werden wat kleine kansen gecreëerd door beide elftallen, maar geen een daarvan werd benut.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar de gasten kregen het in de 84e minuut toch voor elkaar om hun tweede doelpunt te scoren. Lars Kruijssen verspeelde de bal en na wat korte passes stond de linksbuiten van Netersel een op een tegenover de keeper van LSV. Die kon de inzet van de aanvaller niet meer keren.

Iedereen dacht dat Netersel met de overwinning naar huis zou gaan, maar zij hadden buiten Wladimir Killie gerekend. Die kopte in de 88e minuut de gelijkmaker voor LSV binnen: 2-2.

Het was een zware strijd voor LSV dat stiekem toch wel blij was met het puntje in eigen huis tegen Netersel. Zondag speelt de ploeg uit Lennisheuvel tegen Knegselse Boys. De wedstrijd in Knegsel begint om 14.30 uur.

OP DE FOTO: Sjef Maas van LSV krijgt de bal nog tussen twee spelers van Netersel door. De regen maakte de wedstrijd taai om naar te kijken, maar op het veld werd uiteindelijk gelijkgespeeld. (Foto: Hans Verberk).