Boxtel krijgt gelijkmaker maar niet tussen de palen in Kerk-Avezaath

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De competitie heeft tot nog toe geen punten opgeleverd voor het vaandelteam van RKSV Boxtel. Zondag werd tegen Teisterbanders lange tijd gestreden voor de gelijkmaker. Het bleef bij een strijd, want de winst bleef in Kerk-Avezaath. 

Het was wel een sportieve wedstrijd, waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren en veel werklust lieten zien. De eerste kans in de tweede minuut was voor Boxtel. Een corner van Luis Gomez Sanchez vanaf de linkerkant werd net over geschoten door Hayke van Heesch. Na een kwartier wist ook Teisterbanders een mogelijkheid te creëren na een diepe bal. De voorzet werd goed ingeschoten, maar keeper Strik pareerde goed. In de rebound schoot de spits uit Kerk-Avezaath over. 

Beide ploegen kregen over en weer nog wat kleine kansen, tot na bijna een half uur spelen Teisterbanders de ban brak. Opnieuw kwam er een diepe bal op links. De voorzet die volgde werd geweldig ingekopt door spits Kevin Buisrogge die goalie Strik kansloos liet. 

Niet veel later leek het gelijk te worden. Een vrije trap van Stijn van der Steen werd bij de tweede paal direct ingeschoten door Mitchel Vogels, maar de bal ging net naast het doel.

STERKE WISSELS

De tweede helft kabbelde wat voort tot na vijftien minuten drie wissels werden doorgevoerd: Ramon Mulder, Walid El Ghousli en Tim Hulskes kwamen het veld in voor Fabian bos, Daniel Foster en Stijn van der Steen. Dit leek goed uit te pakken. Boxtel werd sterker en drong Teisterbanders in de verdediging. Kort na de wissels werd door Boxtel binnen een paar tellen viermaal van dichtbij op doel geschoten. Maar steeds zat er weer een been of ander lichaamsdeel van de tegenstander tussen. Teisterbanders kwam in die fase goed weg en Boxtel kreeg niet wat het verdiende. 

Boxtel moest in het laatste deel van de wedstrijd meer risico’s nemen, maar de thuisploeg kon daar niet van profiteren. Zij hadden de handen vol aan de aanvallen van de gasten. Het lukte de Munselploeg echter maar niet om de gelijkmaker binnen te werken.

Wederom zat het de Boxtelaren zondag niet mee, al was een gelijkspel verdiend geweest. Zondag 10 oktober is er een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Dan staat om 14.00 uur de wedstrijd tegen BZS uit Beusichem op het programma in sportpark Munsel.