De Liempdse zanger Lars Bertens krijgt zijn officiële tweede single uit handen van zanger en producer Frank Verkooyen. De presentatie van het nummer Gaode mee zuipen? vond plaats in een uitverkochte Durpsherberg. (Foto: Hans van Doorn).
De Liempdse zanger Lars Bertens krijgt zijn officiële tweede single uit handen van zanger en producer Frank Verkooyen. De presentatie van het nummer Gaode mee zuipen? vond plaats in een uitverkochte Durpsherberg. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Lars Bertens trekt volle zaal voor presentatie tweede single

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Liempde (c) Nieuws (c)

Hij nam altijd al graag de microfoon ter hand in de kroeg. En gisteren bracht Lars Bertens uit Liempde zijn tweede single uit. De negentienjarige zanger presenteerde zijn nieuwe nummer ‘Gaode mee zuipen?’ zondagmiddag in een stijf uitverkochte Durpsherberg in Liempde. ,,Echt nerveus ben ik niet, maar een beetje gezonde spanning voel ik wel.”

,,Ik heb pas vijf maanden geleden besloten het zingen serieus te nemen. Bij ‘The Boom! Music Studio’ nam ik toen mijn eerste plaat op”, vertelt Lars voorafgaand aan de singlepresentatie. 

Het nummer ‘Als de vogeltjes weer fluiten’ deed het niet slecht. ,,Het is best vaak beluisterd op Spotify. Ik kreeg veel positieve reacties en hield er de nodige optredens aan over. Ik besloot daarom dat mijn tweede lied in de stijl van het eerste nummer moest zijn. Welke stijl dat is? Ik denk dat je dat het beste kunt omschrijven als feestmuziek.”

GEZELLIGE MIDDAG

Dat deze stijl breed wordt gewaardeerd blijkt uit de kaartverkoop van de presentatie. ,,Er waren 110 kaarten beschikbaar en ze zijn allemaal uitverkocht,” aldus Lars. ,,Naast een optreden van mij, zingen er ook nog een aantal andere Nederlandstalige artiesten, zoals Ben Kok, Jan Biggel (ook uit Liempde - red.) en Frank Verkooyen.”

In het café - waar iedereen een QR-code of negatieve PCR-test moest tonen – is het dan ook druk en zit de sfeer er goed in. ,,Ik ben hier na het voetballen gekomen met een paar vrienden. Ik kom een biertje drinken en een gezellige middag beleven”, vertelt Ton Verhoeven (28). 

BENIEUWD

Hetzelfde geldt voor de Boxtelse Zoë van den Biggelaar (20). ,,Ik ben bevriend met Lars en toen hij vroeg of ik wilde komen, zei ik natuurlijk ‘ja’. Ik ben hier met mijn vrienden, een groep van zo’n twintig mensen.” Of de vraag of ze benieuwd is naar de single antwoordt ze bevestigend. ,,Ik vind de eerste liedje heel tof, dus ik hoor graag het tweede nummer. Ik heb al een sneak preview gezien van de videoclip van het lied en dat ziet er tof uit. Ik was ook gevraagd te figureren, maar kon helaas niet”, lacht ze.

Stefan Braat (21) heeft het nummer al een aantal keer gehoord. ,,Lars en ik zijn goede vrienden, vandaar. Ik sta ook op de singlehoes van zijn eerste plaat. Wat ik van ‘Gaode mee zuipen?’ vind? Het is een goed nummer en de opname is heel professioneel. Ik ben benieuwd wat hij nog gaat bereiken als hij zo doorgaat.”

Lars zelf heeft wel ambities, maar is ook reëel. ,,Ik zie wel waar het schip strandt. Ik vind het nu heel leuk om te zingen en op te treden. En ik blijf ermee doorgaan zolang ik dat blijf vinden.”

OP DE FOTO’S: De Liempdse zanger Lars Bertens krijgt zijn officiële tweede single uit handen van zanger en producer Frank Verkooyen. De presentatie van het nummer ‘Gaode mee zuipen?’ vond zondagmiddag plaats in een uitverkochte Durpsherberg. (Foto: Hans van Doorn).

De Liempdse zanger Lars Bertens krijgt zijn officiële tweede single uit handen van zanger en producer Frank Verkooyen. De presentatie van het nummer Gaode mee zuipen? vond plaats in een uitverkochte Durpsherberg. (Foto: Hans van Doorn).