Jonge ploeg ODC mist routine en verliest flink in Geffen

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Het vaandelteam van ODC heeft zondag ook haar tweede wedstrijd in de competitie niet weten te winnen. In Geffen werd er met 5-0 verloren van Nooit Gedacht. De tricolores hadden weinig in te brengen, maar hielden voor rust de schade nog beperkt (1-0). Na de pauze was er geen houden meer aan...

ODC heeft het lastig in de nog prille competitie. De jeugdige ploeg mist de nodige routine en de talentvolle nieuwe lichting heeft tijd nodig om zich de wetten van het seniorenvoetbal eigen te maken. Dat was goed zichtbaar in Geffen.

In de eerste 25 minuten regende het kansen voor de thuisploeg, maar wonder boven wonder wisten de Nooit Gedacht het net niet te vinden. Dat was mede te danken aan goed ingrijpen van ODC-doelman Robbie Roelofs. De kansen voor de Boxtelaren waren spaarzaam maar na 24 minuten hadden ze zo maar op voorsprong kunnen staan. Joep van der Meijden wist knap vier tegenstanders te passeren, maar stuitte in de afronding op keeper Luc Bijveld. Vlak voor rust kwamen de Geffenaren alsnog op voorsprong. Een lage voorzet vanaf rechts werd door Lars Hendriks binnengetikt: 1-0.

KEIHARD TOESLAAN

In het eerste kwartier van de tweede helft kwam ODC beter in de wedstrijd. De ploeg liet heel aardig voetbal zien en zocht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er echter niet. Integendeel, aan de andere kant sloeg Nooit Gedacht keihard toe. Tussen de 65e en de 70e minuut werd ODC compleet overlopen en scoorden de gastheren maar liefst drie keer. Door doelpunten van Bob van Iersel, Tim Bissels en Sam van de Sluis stond het opeens 4-0. Tien minuten voor tijd kwam daar via Ken Bissels nog een treffer bij waardoor er uiteindelijk 5-0 op het scorebord stond.

Na twee nederlagen staat ODC puntloos op de laatste plek op de ranglijst, samen met nog drie andere ploegen. De competitie is echter nog lang. De Boxtelse supporters moeten hopen dat hun team gedurende het seizoen een stijgende lijn kan laten zien.

Dit weekend kan ODC al op zaterdag aan de bak. Op 9 oktober start de ploeg van trainer Piet Drijvers om 19.00 uur in Vught tegen Zwaluw VFC. Wederom een sterke tegenstander.