Alle 79 teams moesten een 'dragqueen' afvaardigen. Die speelden in partycentrum Denziz een pubquiz.
Alle 79 teams moesten een 'dragqueen' afvaardigen. Die speelden in partycentrum Denziz een pubquiz. Foto: Albert Stolwijk

Teams Bokselse Kwis kunnen aanwijzingen verzamelen voor creatieve opdracht

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Boxtel Oost (c) Munsel/In Goede Aarde (c) Cultuur & Kunst (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

De vijftig teams die zaterdag 6 november meedoen aan De Bokselse Kwis kunnen zich deze week al opmaken voor de eerste klus. Voordat het échte startschot van de populaire dorpsquiz klinkt, worden alle deelnemers uitgedaagd een creatieve opdracht te maken. Om te weten wat er precies moet gebeuren, dienen op tien adressen in Boxtel aanwijzingen opgehaald te worden. Een beetje puzzelen leert vervolgens wat van elk team verwacht wordt.

Nee, de quizorganisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens willen absoluut niets zeggen over de hints die vanaf zaterdag 9 oktober klokslag 12.00 uur verzameld kunnen worden. Wel wil het drietal kwijt dat een creatieve opdracht is bedacht die alle teams de komende weken uitdaagt zich in hun eigen woonplaats te verdiepen. 

,,We raden iedereen aan op tijd te beginnen. De opdracht is superleuk en zal Boxtel-breed veel aandacht krijgen, maar vergt ook inzet en creativiteit. Wacht er dus niet mee tot 6 november”, aldus de quizmasters. 

HINTS OPHALEN

Om met de opdracht aan de slag te gaan, is het nodig tien aanwijzingen te verzamelen. Die vormen samen een instructie die duidelijk maakt wat van alle quizteams wordt verwacht. De aanwijzingen kunnen opgehaald worden bij sponsors van De Bokselse Kwis.

De tien sponsors zijn in willekeurige volgorde: activiteitenboerderij ’t Dommeltje (Hoog Munsel 9a), Stichting Brabants Centrum (Prins Bernhardstraat 5), Jasmijn Bloemisterij (Breukelsestraat 110), Bed & Decoratieshop De Slaaphoek (Breukelsestraat 5), Winebar Wine and More (Markt 25), Diaan Mode (Markt 10), Zus & Zo (Stationsstraat 5), Van de Moosdijk Speelgoed (Stationsstraat 4), Van Doornmalen Elektro (Stationsstraat 26a) en Ring & Go (Rechterstraat 3). 

De organisatoren van De Bokselse Kwis benadrukken dat teams goed moeten letten op de openingstijden van de verschillende ondernemers. ,,Voorkom dat je aan een gesloten deur komt”, luidt het advies.

INFORMATIE

De Bokselse Kwis wordt zaterdagavond 6 november gehouden. De inschrijving is gesloten en daarmee is bekend dat vijftig teams meedoen aan de zevende editie. Alle teams spelen voor een lokaal goed doel. De quizboekjes worden om 18.00 uur uitgereikt bij restaurant Kin Khao aan de Markt, de thuisbasis van De Bokselse Kwis. Voordat de klok van de Sint-Petrustoren die avond elf keer slaat, moeten alle vragen weer zijn ingeleverd.

De prijsuitreiking van de dorpsquiz staat gepland op vrijdag 26 november in activiteitenboerderij ’t Dommeltje.

OP DE FOTO: Tijdens de editie van de Bokselse Kwis in 2018 moesten alle teams een ‘dragqueen’ afvaardigen. Die speelden destijds in partycentrum Denziz een pubquiz. (Foto: Albert Stolwijk, 2018).