Tilly en Jos Hendriks zijn al 50 jaar gelukkig getrouwd, 8 oktober is de dag dat zij dit vieren. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Tilly en Jos Hendriks zijn al 50 jaar gelukkig getrouwd, 8 oktober is de dag dat zij dit vieren. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Tilly en Jos Hendriks vieren 50 jaar huwelijk

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Ze ontmoetten elkaar op 26 april 1968 op een feestje in Nijmegen. Trouwen deden ze op 8 oktober 1971. Juist, vandaag vijftig jaar geleden. Hij vond haar meteen lief maar had eerst een verkering uit te maken. Zij vond hem leuk en toen hij haar vroeg, zei ze ‘ja’. Jos en Tilly Hendriks uit Boxtel halen herinneringen op en vertellen het geheim van hun goede huwelijk.

,,We houden allebei van gezelligheid en bezoeken graag samen een café of restaurant”, vertelt Jos (72). ,,Van evenementen houd ik niet zoveel, maar Tilly (71) gaat naar elke activiteit die er te beleven is.”

Het enthousiasme waarmee Tilly op pad gaat, is iets dat Jos meteen aantrekkelijk vond. ,,Tilly mocht weinig toen ze jong was. Ik was vanuit mijn geboorteplaats Deurne verhuisd naar Nijmegen waar ik Nederlands studeerde. Ik wilde genieten van mijn vrijheid, dus ik vond dat natuurlijk maar niks.”

Het is dan ook niet gek dat het echtpaar elkaar ontmoette op een fuif. Jos: ,,Mijn neef woonde op kamers bij de ouders van Tilly en toen hij jarig was, kwam ik haar op zijn feestje tegen.” Omdat Jos verkering met een ander meisje had, maakte hij niet meteen avances, maar verbrak eerst zijn relatie. ,,Daarna vroeg ik haar verkering. Ik vroeg haar wél of ze serieus was. Dat was ze. Gelukkig maar...”

Toen het koppel trouwde in 1971 woonden de twee eerst in Nijmegen. Maar al snel vond Jos een baan als docent Nederlands aan de Bracbant Havo in Boxtel waar hij jarenlang werkzaam is geweest. ,,Ik solliciteerde bij het Burgerlijk Stedelijk Lichaam der Ursulinen.”

GELUKKIG ZIJN

,,Mijn collega Piet van Bragt had een nieuwbouwwoning gekocht in het centrum. Toen hij me vroeg waarom Tilly en ik geen huis in dezelfde straat gingen kopen, heb ik dat gedaan.”

Tilly vul aan: ,,Ik had het huis nog niet eens gezien.” En zo kwam het echtpaar in Boxtel terecht, de plek waar het echtpaar hun kinderen Driek en Jaantje kregen en na al die jaren nog steeds met heel veel plezier wonen. 

En gelukkig zijn. Elke avond neemt Jos plaats op zijn praatstoel en neemt hij samen met Tilly de dag door. Jos: ,,Ik denk dat dát ons geheim is. Ik kan heel goed praten en Tilly kan heel goed luisteren.” Tilly, lachend: ,,Dat klopt. Maar ik kan ook goed kletsen. En doen alsof ik luister terwijl ik stiekem met wat anders bezig ben...” (Foto’s: Bas van den Biggelaar).

Tilly en Jos Hendriks zijn al 50 jaar gelukkig getrouwd, 8 oktober is de dag dat zij dit vieren. (Foto: Bas van den Biggelaar).