Een grootse politiecontrole vrijdagavond/nacht langs de A2 ter hoogte van Liempde heeft gezorgd voor diverse boetes en twee aanhoudingen.
Een grootse politiecontrole vrijdagavond/nacht langs de A2 ter hoogte van Liempde heeft gezorgd voor diverse boetes en twee aanhoudingen. Foto: Sander van Gils

Grote som geld gevonden tijdens politiecontrole bij Liempde

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Liempde (c) Nieuws (c)

Tijdens een grootscheepse verkeerscontrole van de politie vrijdag op de rijksweg A2 ter hoogte van Liempde is een grote som geld in beslag genomen. In een auto werd meer dan 17.000 euro aan contanten gevonden. De bestuurders konden hiervoor geen goede verklaring geven. Daarom werd tevens de auto geconfisqueerd en zijn de twee personen aangehouden. Ook zijn er onderzoeken naar witwassen én mensenhandel gestart.

De controle vond vrijdag plaats tussen half tien ‘s avonds en half twee ‘s nachts. Hiervoor had de politie de rijksweg A2 bij tankstation en rustplaats Ooiendonk bij Liempde afgezet. De ruim 70 politievrijwilligers die betrokken waren bij deze actie haalden honderden voertuigen die vanuit Eindhoven richting Den Bosch reden naar de parkeerplaats voor een inspectie. Daarbij kreeg een tiental beschonken bestuurders een proces-verbaal en werden er evenzoveel beboet voor onder meer snelheidsovertredingen. De politie is naar eigen zeggen tevreden met de opbrengst van de verkeerscontrole.

MENSENHANDEL

Ze werkte vrijdagavond samen met de AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en de douane. Op een aantal zaken is beslag gelegd. Bij de controle van een voertuig zag de AVIM aanleiding een onderzoek naar mensenhandel te starten.

OP DE FOTO: Een grootse politiecontrole vrijdagavond/nacht langs de A2 ter hoogte van Liempde heeft gezorgd voor diverse boetes en twee aanhoudingen. (Foto: Sander van Gils).