Het bankkantoor van de Rabobank werd in 1971 gebouwd nadat villa Ruijsdael, waar destijds de Boerenleenbank zetelde, was afgebroken. Bouwpastoor was bankdirecteur Jan Berkers. Diverse malen vond een verbouwing plaats. De meest ingrijpende was in 1994 toen niet de voorgevel werd voorzien van een grote gebogen glaswand en de verdiepingsvloeren werd doorgebroken. (Foto: Albert Stolwijk).
Het bankkantoor van de Rabobank werd in 1971 gebouwd nadat villa Ruijsdael, waar destijds de Boerenleenbank zetelde, was afgebroken. Bouwpastoor was bankdirecteur Jan Berkers. Diverse malen vond een verbouwing plaats. De meest ingrijpende was in 1994 toen niet de voorgevel werd voorzien van een grote gebogen glaswand en de verdiepingsvloeren werd doorgebroken. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Kantoor Rabobank aan Stationsstraat vanaf maandag 18 oktober dicht

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Economie (e) Nieuws (c)

Het kantoor van de Rabobank in de Boxtelse Stationsstraat is vanaf maandag 18 oktober gesloten. Dat het dicht zou gaan, is al een maand bekend. Nu is ook de datum helder. 

Begin september gaf de Rabobank, eigenaar van het pand, aan zich op een nieuwe invulling van het gebouw te beraden. De vraag hoe het daarmee staat, ligt momenteel bij de financiƫle instelling.

Het datacenter van de Rabobank aan de Bloemmolen in Boxtel is vanaf 18 oktober open voor afspraken. Voor dagelijkse bankzaken zijn de kantoren in Veghel of Sint-Michielsgestel het dichtst bij. Pinnen is onder andere mogelijk bij de Geldmaat op Markt 28, daar kunnen eveneens losse biljetten gestort worden. Wie munten wil storten, kan terecht bij de Geldmaat bij Gamma, Vuurijzer 2. 

De verdiepingen van het vijftig jaar geleden geopende pand op de hoek van de Stationsstraat en de Prins Bernhardstraat stonden al voor een groot gedeelte leeg. Nu komt ook de begane grond vrij. Rabobank Hart van de Meierij voorzag in 2019 al dat het kantoor op niet al te lange termijn zou sluiten. Het aantal bezoeken aan banken neemt in hoog tempo af omdat steeds meer mensen digitaal hun financiƫle zaken regelen.

OP DE FOTO: Het bankkantoor van de Rabobank werd in 1971 gebouwd nadat villa Ruijsdael, waar destijds de Boerenleenbank zetelde, was afgebroken. Bouwpastoor was bankdirecteur Jan Berkers. Diverse malen vond een verbouwing plaats. De meest ingrijpende was in 1994 toen niet de voorgevel werd voorzien van een grote gebogen glaswand en de verdiepingsvloeren werd doorgebroken. (Foto: Albert Stolwijk).