Toon van der Sloot, voorzitter van de Vincentiusvereniging, zet Baukje Al-Abbasi in het zonnetje. (Foto: Jan Hermens).
Toon van der Sloot, voorzitter van de Vincentiusvereniging, zet Baukje Al-Abbasi in het zonnetje. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Vincentiusvereniging zet vrijwilliger Baukje Al-Abbasi (90) in het zonnetje

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Voor de kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentiusvereniging in de Stationsstraat heette vrijdagochtend een erehaag Baukje Al-Abbasi welkom. De hoogbejaarde vrijwilliger werd maandag 27 september negentig jaar, vandaar het verrassingsfeestje. 

Baukje werd naar de winkel ‘gelokt’ met het verzoek om papieren te ondertekenen en voor het gebruikelijke kopje koffie op vrijdag, ze wist verder van niets. Op het moment dat ze aan kwam lopen, zetten haar mede-vrijwilligers Lang zal ze leven in. De negentigjarige kreeg een vrolijke krans om, en binnen ontving ze een boeket bloemen en bonbons met de opdruk Baukje 90 jaar. Ook voor de klanten was er een chocolaatje. ,,Een geweldige verrassing”, vond de in Friesland geboren Boxtelse.   

Al sinds de eerste dag dat de Vincentiuswinkel zijn deuren opende, destijds aan de Van Leeuwenstraat, is Baukje actief voor de charitatieve vereniging. Ook haar man Sadik, die een aantal jaren geleden overleed, hielp van meet af aan mee. De Irakees wilde goed Nederlands leren spreken en begrijpen. Sadik repareerde met name elektronische apparatuur, Baukje verkocht spullen in de winkel, hielp mee met de kerstpakkettenactie en bij het vakantieproject van de Vincentiusvereniging.

De trouwe vrijwilligster komt nog elke week naar de winkel. Ze loopt met haar rollator vanaf Hoogheem naar de Stationsstraat. Gezien haar leeftijd en afgenomen gehoor en gezichtsvermogen, staat het werk niet meer voorop, maar ze drinkt wekelijks een kopje koffie met mede-vrijwilligers. 

OP DE FOTO: Toon van der Sloot, voorzitter van de Vincentiusvereniging, zet Baukje Al-Abbasi in het zonnetje. (Foto: Jan Hermens).