Kort nieuws



Handwerken

Wie graag handwerkt of een andere creatieve hobby uitvoert, kan elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de huiskamer van de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. Deelname is gratis, bezoekers moeten wel hun eigen handwerkspullen meenemen.


Ierse Sessie

De eerste Ierse Sessie in Ons Café aan de Leunisdijk in Esch vindt plaats op zondag 17 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Liefhebbers kunnen er terecht om ballads te spelen en zingen. Ook muzikanten die viool, accordeon, tin-whistle of bodhran bespelen zijn welkom.


Vrouwen

Vrouwencontact Boxtel heeft deze week de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 4 OKTOBER

12.45 yoga in De Walnoot

DINSDAG 5 OKTOBER

13.00 fietsen vanaf parkeerplaats MEP

WOENSDAG 6 OKTOBER

12.30 lunch bij Brasserie Cis

19.00 gym in Angelaschool

DONDERDAG 7 OKTOBER

09.00 nordic walking vanaf Markt

Kom alles te weten over de gierzwaluw


Wie alles te weten wil komen over het leven van de gierzwaluw kan maandag 18 oktober in bibliotheek Boxtel terecht. Daar wordt dan een lezing gehouden over het bijzondere gevleugelde beestje.

Natuur in de Wijk en Natuurwerkgroep Boxtel organiseren de bijeenkomst die om 19.30 uur begint en tot 20.45 uur duurt. De medewerkers vertellen onder meer over het opmerkelijke vlieggedrag van de gierzwaluw. Die brengt namelijk vrijwel zijn hele leven in de lucht door. 

Jaarlijks komen de vogels na een vlucht van zo'n negenduizend kilometer vanaf zuidelijk Afrika naar Nederland om te paren. Dan is het belangrijk dat er voldoende nestgelegenheid is, want zij zijn hiervoor compleet afhankelijk van de mens. 

JONKIES

In Boxtel hangen inmiddels al flink wat nestkasten, mede dankzij de inzet van Natuur in de Wijk en bereidwillige inwoners. Na zo'n honderd dagen in Nederland vertrekken de gierzwaluwen weer richting het zuiden met hun jonkies, die direct meevliegen.

Aanmelden voor de lezing kan door voor donderdag 14 oktober een e-mail te sturen met naam en telefoonnummer naar info@natuurindewijk.nl.