Prachtig uitgedost en springend op de banken: ook deze bezoekers leefden zich helemaal uit in Liempde.
Prachtig uitgedost en springend op de banken: ook deze bezoekers leefden zich helemaal uit in Liempde. Foto: Albert Stolwijk

LAATSTE EDITIE OKTOBERFEST LIEMPDE

Wet van Murphy bestaat echt weten Kromploegers nu...

Alsof je weer voor de eerste keer op stap mocht: zo voelde de zevende editie van het Oktoberfest Liempde zaterdag aan. Het was gelijk de laatste editie: hofkapel De Kromploegers besluit te stoppen op haar hoogtepunt. Het festijn op evenemententerrein D'n Tip bleek wederom een succes. Maar wat de mensen niet meekregen, is alles wat er zich achter de schermen afspeelde...

,,Murphy's Law bestaat echt", zegt trompettist Maarten Termeer van de organiserende muziekkapel. De wet die voorschrijft dat alles wat mis kan gaan, (een keer) mis zal gaan, gold zeker in aanloop naar het feestweekend op D'n Tip. En daarmee wordt niet alleen gedoeld op de datum dat de versoepelingen van kracht werden: midden in het feestweekend, waardoor Back2themusic moest worden verschoven. Een klein deel van de tafels had een andere afmeting, waardoor de precies uitgedokterde indeling van de tent op de schop moest. Op het laatste moment meldde de althoornspeler zich noodgedwongen af. En gezien het belang van het instrument tijdens het Duitse feest, moest iemand anders nog snel een solo instuderen. Ook annuleerde een artiest enkele weken geleden zijn optreden uit principiĆ«le redenen omtrent de coronapas. 

Maar niemand van het publiek had er last van. Sterker nog, het bleek een memorabele afsluiting van de Liempdse Oktoberfesten. Termeer: ,,Sfeer zat er direct in, alsof corona nooit heeft bestaan." Toch stoppen de musici met het feest; de club is toe aan iets nieuws. Wie, wat, waar, wanneer, hoe? Het is allemaal nog niet bekend. Datzelfde geldt voor wat er gaat gebeuren met Back2themusic. Termeer: ,,Eerst gaan we evalueren en nog eens nagenieten van het feest. De laatste editie was echt een knaller."

p Prachtig uitgedost en springend op de banken: ook deze bezoekers leefden zich zaterdagavond helemaal uit in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Pagina 12: 'Op de banken voor Oktoberfest'.