VAN DEN UDENHOUT VERKOOPT OCCASIONS

Boxtel toch positief over aanpassing automuseum


PÅL JANSEN

De familie Van Dijke, eigenaar van Classic Park, wil dat er aan de Koppenhoefstraat 14 in ieder geval vijf jaar tweedehands auto’s verkocht mogen worden door autobedrijf Van den Udenhout. Het Boxtelse college van B en W is, in tegenstelling tot een half jaar geleden, reageert positief op het voornemen. 

Volgens Anton van Dijke is autoverkoop noodzakelijk voor het museum: ,,We hebben hier een prachtige locatie voor autoliefhebbers, die willen we graag behouden.”  

Classic Park is in principe aangemerkt als een museum waar klassieke en bijzondere voertuigen uit de vorige eeuw staan opgesteld (en ook worden verhandeld). Horeca is er toegestaan. Ook evenementen mogen er plaatsvinden volgens de huidige vergunningen. Maar Van Dijke heeft wel apart toestemming nodig voordat Van den Udenhout er gebruikte auto’s mag verkopen. Classic Park blijft eigendom van Van Dijke, de autodealer zal er als medegebruiker zijn zaak exploiteren. Van Dijke: ,,We hoeven hier niets te veranderen, Classic Park is al geschikt voor de dealer. Hier wordt de auto hoogstens verkoopklaar gemaakt. En we zijn officieel al een APK-station.”

B en W tonen nu meer begrip voor de argumenten van de familie Van Dijke. Omdat de ontwikkeling vooral binnenshuis plaatsvindt, maar ook om de recreatieve functie van het bedrijf te behouden. Het college stemt in met de aanvraag voor een omgevingsvergunning om voor vijf jaar af te wijken van het bestemmingsplan. 

NIEUWE INKOMSTEN

Van Dijke zoekt nieuwe inkomsten onder meer omdat de opbrengsten van evenementen drastisch zijn afgenomen. ,,In 2015 is de werkkostenregeling veranderd.” Daarvoor konden bedrijven bijvoorbeeld personeelsfeesten belastingvrij organiseren, maar intussen worden deze kosten gezien als loon met meer heffingen tot gevolg. Die inkomstenbron droogde op door de nieuwe regelgeving.”


Pagina 6: 'Classic Park zoekt nieuwe inkomsten'.