Stijn van de Loo heeft namens Ducks/Oysters de bal. (Foto: Hans Verberk).
Stijn van de Loo heeft namens Ducks/Oysters de bal. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ONTKETEND DUCKS/OYSTERS BOEKT EEN OVERTUIGENDE ZEGE

Rugbyers leggen Tilburg op pijnbank

Het klinkt wellicht gek, maar zondag was de eerste competitiewedstrijd van de rugbyers van Ducks/Oysters in Boxtel sinds 2019. Niet alleen daarom was het treffen met Tilburg een juichmoment, ook de uitslag van de wedstrijd was reden voor feest. De kruikenzeikers werden terug naar huis gestuurd met een pak slaag.

Na twaalf minuten gaf de aanvoerder van de thuisploeg, Stijn van de Loo, het goede voorbeeld door een voorwaartse beweging om te zetten in een try. Wouter Puts benutte de conversie. De wedstrijd leek redelijk in evenwicht, al speelde het spel zich vooral af op de helft van Tilburg. Tegelijkertijd hadden de gasten moeite om kansen te creƫren.

Halverwege de eerste helft sneed Puts, door een goede zijwaartse beweging, door de defensie van de uitploeg en zette 12-0 op het scorebord. Hierna zorgde de sterk tackelende Teun Soederhuizen ervoor dat debutant Marijn van Dongen vanuit diens wing-positie werd gelanceerd. De snelle aanvaller die uit de jeugd van Ducks komt, werd echter kort voor de try-lijn afgestopt door een alerte Tilburgse verdediger. Toch ging Ducks met een comfortabele voorsprong de rust in.

LIJNSPEL

Verse krachten voor de tweede helft hadden de gasten niet meer en dat ging ze steeds meer parten spelen. Een mooie aanval met variabel lijnspel over diverse schijven werd door Van de Loo kundig omgezet in een try: 17-0. Kort hierna ving Tobias Graft een moeilijke bal op kundige wijze en scoorde vanuit de snelle lijnaanval.

Doordat Guust van de Laar de conversie benutte, liep de thuisploeg uit naar 24-0. Hierna liep een ontketend Ducks/Oysters de tegenstander compleet onder de voet. Eerst werd op sublieme wijze gescoord door Soederhuizen en Rein Godding. Zij brachten na allerlei moves de rest van de lijn in stelling. Via een 'grubberkick' (lage stuiterbal) werd wederom Van de Loo in scoringspositie gebracht: 29-0. Hij maakte daarna ook nog zijn vierde try van de wedstrijd. Remco Vaes deed nog een duit in het zakje door tweemaal solo te scoren: 44-0. Max van der Vleuten, Koen Bekkers en Kirollos Nasry bepaalden de eindstand op 63-0. Ducks/Oysters gaat nu samen met Bokkenrijders/Wallaby's aan kop. Zondag speelt het combinatieteam in Den Bosch tegen The Dukes. Kick-off: 13.00 uur.

p Stijn van de Loo heeft namens Ducks/Oysters de bal. (Foto: Hans Verberk).