MAATJE TE KLEIN VOOR TEGENSTANDER

Sterk spelend HCB '92 verliest toch van Someren

Een goede start, gelijk opgaande eerste helft en sterk slot kon de vrouwen van HCB '92 zondag niet helpen aan een zege. Uiteindelijk ging tegenstander Someren er met de winst vandoor in sporthal Pius X, de Liempdse thuishaven van de van oorsprong Boxtelse handbalvereniging.

De vrouwen van HCB '92 lieten van begin af aan zien sterk te kunnen verdedigen. Toch kwam er in die openingsfase een goal van Someren vanuit de hoek, maar de handbalsters reageerden hier snel op. Annemarie Sens maakte namelijk een treffer dankzij een fraaie wissel.

Ploeggenoot Alisha de Wit scoorde zelfs nog de 2-1 voor de thuisploeg. Maar het was stuivertje wisselen om die voorsprong. De gasten knokten zich terug en wisten de score om te buigen naar 4-5. Veerle van Abeelen was vervolgens aan zet: zij trof op kundige wijze doel. Haar teammaatje Mary Swinkels stond goed te keepen waardoor de verdediging ook lekker stond. Voor de rust maakte Van Abeelen nog een goal maar toch wist Someren een klein beetje uit te lopen. De teams gingen rusten met 6-9 op het scorebord.

BLESSURE

Anouk Foolen werd na de pauze in de ploeg gebracht vanwege een tegenvaller voor HCB '92:  Sens raakte geblesseerd. Someren hervatte het duel goed en liep vlot uit naar 6-13. Na deze sterke fase van de bezoekers, vochten de Boxtels/Liempdse handbalsters zich terug in de wedstrijd. Gitte Vanhout maakte een knappe goal vanaf de rechterhoek. De Wit benutte een penalty: de bal belandde via de paal in het doel. Al met al speelde de formatie een puike wedstrijd, maar dat voorkwam niet dat Someren met de punten naar huis ging. Eindstand: 12-17.