Essche Boys wint ondanks slordig spel tegen BZS


In eigen huis won vierdeklasser Essche Boys zondag met 3-0 van BZS uit Beusichem. Had de thuisploeg wat minder slordig gespeeld, dan waren meer doelpunten mogelijk geweest.

Het eerste half uur was erg slordig aan de zijde van de thuisploeg. BZS was dan ook de bovenliggende partij, maar creĆ«erde niet echt grote kansen. Een paar gevaarlijke corners en een slechte terugspeelbal zorgde voor wat spannende momenten voor het Essche doel. 

Na een halfuur namen de gastheren het initiatief over en speelden een kwartier prima met mooie aanvallen. Het leidde ook tot de openingstreffer. Lars van Wanrooij gaf een bal achter zijn standbeen goed mee aan Stijn van Kasteren. Die kon vrij doorlopen naar de achterlijn en legde de bal goed terug op de meegelopen Jasper Vorstenbosch. Hij bleef rustig in het 16-metergebied en plaatste de bal in de kruising. 

BEVRIJDING

Na de rust speelde Essche Boys opnieuw slordig en het elftal kwam dan ook goed weg toen BZS de bal vanaf een meter voor de goal naast schoot. Dit was het sein voor de blauw-witten het sein er een tandje bij moest. De 2-0 voelde dan ook als een bevrijding. Van Wanrooij kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en begon aan zijn solo naar voren. Hij kreeg vrije doortocht richting de Beusichemse doel en schoot de bal goed onder de keeper door. 

Het verzet van BZS was daarmee gebroken en de ploeg van trainer Leon van Wanrooij liep uit naar 3-0. Die eindstand kwam op het scorebord dankzij de mooie pass van Rudi van Gemert op de sterk spelende Robin van Beek.