De jeugdraad van elf en jeugdhofkapel van Eendengat in actie tijdens het Donseendjesfist in sportcentrum De Dommel tijdens carnaval 2018.
De jeugdraad van elf en jeugdhofkapel van Eendengat in actie tijdens het Donseendjesfist in sportcentrum De Dommel tijdens carnaval 2018. Foto: Peter de Koning

Donseendjes starten met 11-11-bal

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Net als de volwassen waggelaars starten de donseendjes van Eendengat dit jaar het Boxtelse carnavalsfeest met een elf-elfbal. Zondagmiddag 14 november wordt tijdens een ludieke wedstrijd in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat uitgemaakt wie komend leutseizoen als jeugdprins en jeugdprinses door het leven gaan. Diezelfde dag wordt het duo geïnstalleerd.  

De Knokkers, de organisatoren van het jeugdcarnaval, willen er dit jaar een onvergetelijk mooi feest van maken. De jeugdige hofhouding van de donseendjes wordt nu zo’n twee maanden eerder dan gebruikelijk gepresenteerd. Daardoor kunnen ook meer activiteiten worden georganiseerd en bezocht om in de stemming te komen voor het carnavalsfeest in het laatste weekeinde van februari. Bovendien kan de hofhouding eindelijk eens in vol ornaat worden gepresenteerd in carnavalskrant De Wammes.

Het thema van carnaval 2022 wordt ook rond d’n elfde van d’n elfde bekendgemaakt.

AANMELDEN

Kinderen uit groep 7 of 8 van de basisschool kunnen zich aanmelden voor de jeugdraad van elf via een brief die via de scholen is verspreid. Wie een muziekinstrument bespeelt, kan zich opgeven voor de jeugdhofkapel bij Sander de Brouwer via e-mail: sanderdebrouwer@gmail.com.

OP DE FOTO: De jeugdraad van elf en jeugdhofkapel van Eendengat in actie tijdens het Donseendjesfist in sportcentrum De Dommel. (Foto: Peter de Koning, 2018).