Vrijwilligers van ArcheoHotspot Boxtel komen maandelijks samen in het Oertijdmuseum. (Foto: eigen collectie).
Vrijwilligers van ArcheoHotspot Boxtel komen maandelijks samen in het Oertijdmuseum. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Oude vondsten Stapelen onder de loep

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

ArcheoHotSpot Boxtel gaat zaterdag 16 oktober scherven schoonmaken die in Kasteel Stapelen zijn gevonden. Dat vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn bij een verbouwing van kasteel Stapelen veel scherven gevonden. Deze zijn bewaard gebleven, maar nog nooit goed onder de loep genomen. Daarom bekijkt ArcheoHotspot deze op 16 oktober en worden ze schoongemaakt om de restanten uit het verleden later te nummeren en te determineren.

Afhankelijk van de hardheid van de scherf mag deze al dan niet in het water worden gelegd of moet deze met een borsteltje worden schoongemaakt worden. Zachte scherven vallen snel uit elkaar en er komen snel krassen op. Een klein deel is al schoongemaakt, de rest volgt op 16 oktober. 

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden archeo@heemkundeboxtel.nl.

OP DE FOTO: Vrijwilligers van ArcheoHotspot Boxtel komen maandelijks samen in het Oertijdmuseum. Dit keer om scherven uit de jaren ‘70 te onderzoeken. (Foto’s: eigen collectie).

De collectie scherven die in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd gevonden tijdens een verbouwing van kasteel Stapelen. (Foto: eigen collectie).