De gemeente Boxtel wilde De Kleine Aarde, inclusief een deel van de Van Coothhoeve, verkopen ten behoeve van de ontwikkeling van het plan De Plaetse Zuid, een duurzaam kenniscentrum voor agrariërs.
De gemeente Boxtel wilde De Kleine Aarde, inclusief een deel van de Van Coothhoeve, verkopen ten behoeve van de ontwikkeling van het plan De Plaetse Zuid, een duurzaam kenniscentrum voor agrariërs. Foto: Peter de Koning

‘Mistgordijn rond De Kleine Aarde wordt nóg groter’

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

De vragen over de financiële gang van zaken rond De Kleine Aarde worden niet door het college van B en W beantwoord. Dat heeft burgemeester Ronald van Meygaarden gisteren laten weten. Oppositiepartij SP reageert verbaasd en vindt dat het college alleen maar een nóg groter mistgordijn optrekt. 

Tijdens een in-gesprekavond van de gemeenteraad bleef vorige week veel onduidelijk over De Kleine Aarde als het gaat om financiën. Wethouder Désiré van Laarhoven gaf als portefeuillehouder aan dat iedereen zijn vragen mocht insturen. Die zouden vervolgens vóór de raadsvergadering van dinsdag 5 oktober worden beantwoord. Dan beslist de gemeenteraad over verkoop van het voormalige milieueducatiecentrum aan het Klaverblad. Maar van beantwoording komt het uiteindelijk toch niet. 

Buurtbewoners die als inspreker aan de raadsvergadering deelnamen, kregen gisteren een brief van de burgemeester waarin hij meldt dat de vragen niet worden beantwoord. De vragen hebben volgens Van Meygaarden betrekking op zaken waarover de gemeenteraad in het verleden al besluiten heeft genomen. Die opnieuw ter discussie stellen heeft geen zin, vindt de burgemeester. Hij verwijst de insprekers voor de eventuele vragen en bedenkingen over de raadsvoorstellen die dinsdag aan bod komen naar de fracties. Die kregen gisteren een soortgelijke brief met daarbij enkele toelichtingen. 

ONVOLDRAGEN VOORSTEL

De brieven zijn bij de SP-fractie in het verkeerde keelgat geschoten. Fractievoorzitter Eric van den Broek hekelt de gang van zaken en vindt dat het college een nog groter mistgordijn optrekt. Dat de burgemeester de insprekers verwijst naar de raadsfracties is voor hem onverteerbaar. Hij wil voor zondagavond alsnog antwoord op de vragen om te voorkomen dat de raad dinsdag over een onvoldragen voorstel moet stemmen. 

OP DE FOTO: Boxtel wil het ongeveer drie hectare grote terrein en de opstallen aan het Klaverblad verkopen om De Kleine Aarde een nieuwe toekomst te bieden als De Plaetse Zuid. Het moet een duurzaam kenniscentrum worden voor agrarische ondernemers. (Foto: Peter de Koning).