Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Duurzame Week Boxtel kent weer een vol programma

Algemeen Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Kringlooplandbouw, geveltuintjes, basisschoollessen, eco-plantsoenen, Repair Café, open tiny forest en een discussieavond. Al deze ingrediënten vormen samen de Duurzame Week die van 10 tot 17 oktober wordt gehouden in Boxtel.

De Duurzame Week is toe aan zijn zevende editie en wordt georganiseerd door Transitie Boxtel, in samenwerking met de gemeente Boxtel. 

Maandag 11 oktober geven medewerkers duurzaamheid van de gemeente van 12.00 tot 14.00 uur op de Markt informatie over geveltuintjes, daarbij verwijzen zij naar bestaande voorbeelden in de Oude Kerkstraat, Burgakker en Fellenoord. En op zondag 17 oktober kunnen belangstellenden kennismaken met eco-plantsoenen in de wijk Boxtel-Oost onder leiding van bioloog Kees Margry. 

SAMEN MET BOEREN

Een opvallend onderdeel van het programma wordt de filmavond met discussie over kringlooplandbouw op woensdag 13 oktober in gemeenschapshuis De Rots. Daarvoor zijn twee deskundigen uit Wageningen te gast. Transitie Boxtel werkt bij dit onderwerp samen met boerenorganisatie ZLTO. Tijdens eerdere edities van de Duurzame Week werd met deze club een gezamenlijke maaltijd met weinig vlees genuttigd en een informatieavond over een gezonde bodem gehouden.

Al vele jaren worden er lessen verzorgd op de basisscholen, over natuur, energie en klimaat. Dat is vooral voor de leerlingen van groep 8. Deze keer zijn de scholen De Beemden, Sint-Petrus, De Spelelier en De Vorsenpoel aan de beurt. De lessen worden gegeven door Mirjam Bemelmans, Tammo Bieze en Jan Juffermans.

TINY FOREST

In De Rots wordt woensdagmiddag 13 oktober vanaf 14.00 uur een extra Repair Café gehouden. Diezelfde dag kunnen belangstellenden het eerste Boxtelse tiny forest aan de Robert Schumanlaan bezoeken. ‘s Ochtend is de schooljeugd er welkom, ‘s middags kunnen omwonenden en andere belangstellenden er een kijkje nemen. 

De lokale afdeling van PvdA-GroenLinks houdt donderdag 14 oktober een discussieavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Elders in deze krant is daarover meer te lezen.

Belangstellenden voor de activiteiten in De Rots dienen te reserveren via e-mail: ttboxtel@gmail.com. Voor meer informatie zie www.transitieboxtel.nl. Het volledige overzicht komt ook op de Facebookpagina Duurzame Week Boxtel.

OP DE FOTO: Tijdens eerdere edities van de Duurzame Week Boxtel was er een gezamenlijk diner. Dat staat dit jaar niet op het programma. (Foto: Peter de Koning).