Zwerfafval en verruigd groen in Munsel leiden tot politieke vragen

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c)

Een oplossing voor het zwerfafvalprobleem en groenonderhoud in de wijk Munsel/In Goede Aarde hoeft niet veel te kosten, denkt oppositiepartij SP. Zij heeft de kwestie bij burgemeester en wethouders aangekaart.

Partijleden trokken zaterdag de buurt in. De SP houdt vanaf nu weer wekelijks enquêtes in verschillende wijken om meningen van bewoners op te halen. Tijdens de ronde wezen veel inwoners de politici op het zwerfafval. Met name in het groen zouden passanten veel achterlaten. Daarbij noemen de socialisten de Putakker als concreet voorbeeld, de straat achter het terrein van orthopedagogisch behandelcentrum De La Salle.

RATTEN

Ook het groenonderhoud kan een impuls gebruiken: Boxtel heeft wegens zijn financiële situatie gekozen voor een sober beleid. Rond de Putakker hebben omwonenden al flink wat ratten aangetroffen in een groenstrook, aldus de SP. Er zijn landelijk georganiseerde acties, zoals Nederland Schoon. Maar inwoners betrekken bij het onderhoud, kan meer gestructureerd en vaker, kregen de politici in de wijk te horen. Boxtel zou dit kunnen promoten, materialen bekostigen en deelnemers voorzien van informatie.

Bewoners samen laten optrekken voor het onderhoud, vindt secretaris Jaap Verheij van Wijkberaad Munsel een goed idee. ,,De onderlinge binding in de wijk is beperkt. Zo ontmoeting creëren is een mogelijkheid”, vertelt de Boxtelaar. Het verbaast hem dat de SP het wijkberaad niet heeft benaderd voor de buurtenquête. Verheij benadrukt dat de partij nog steeds welkom is om samen met de belangengroep voor Munsel/In Goede Aarde op te trekken.

De SP stelde het college schriftelijke vragen over de specifieke wijk, maar wil tevens weten hoe het staat met het groenonderhoud in het algemeen in Boxtel.