NApraat is een direct vervolg op Praat, waarbij het onderwerp kunst en cultuur weer centraal staat. Nu gaat het echter om de praktijk. (Foto: Hans van Doorn).
NApraat is een direct vervolg op Praat, waarbij het onderwerp kunst en cultuur weer centraal staat. Nu gaat het echter om de praktijk. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

NApraat moet kracht van Boxtel in praktijk brengen

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De kracht van Boxtel in de praktijk brengen. Dat is het idee achter NApraat op woensdag 6 oktober, de eerste bijeenkomst na de talkshow Praat die twee weken geleden in Podium Boxtel de aftrap vormde van de Culturale. Diverse gasten spraken toen onder leiding van Marlies Germanus over hoe denken als een kunstenaar een ander licht kan werpen op complexe zaken. ,,Nu gaan we doen.”

Waar tijdens Praat vooral het gesprek over de kracht van kunst en cultuur binnen de gemeente Boxtel centraal stond en het doel inspireren was, gaat het tijdens de NApraat over de praktijk. 

,,We bekijken deze avond welke vraagstukken er momenteel spelen binnen de gemeente en hoe we die met een kunstenaarsmindset kunnen benaderen. Zo hopen we dat er innovatieve oplossingen komen en we Boxtel op deze manier een stap verder kunnen helpen. Daarom nodig ik iedere betrokken Boxtelaar, initiatiefnemer en ondernemer uit”, aldus Germanus.

INSPIREREN

Merlijn Twaalfhoven, naast componist ook oprichter van The Turnclub, was de hoofdgast tijdens Praat en komt ook langs tijdens de NApraat. Hij is dit keer aanwezig om bezoekers van de bijeenkomst te inspireren hoe zij creatieve gedachten kunnen vinden en inzetten. 

Ook wie denkt dat hij of zij zelf niet creatief is, is 6 oktober vanaf 20.00 uur welkom in de bibliotheek aan de Burgakker 4. Aanmelden is gewenst en kan via de agenda van de website www.huis73.nl.

TWEEDE EDITIE

De tweemaandelijkse talkshow Praat is een initiatief van Germanus, community librarian van bibliotheekorganisatie Huis73 in samenwerking met stichting Brabants Centrum. Donderdag 25 november is de tweede editie. Dan staat het onderwerp wonen op de rol en is woonstichting Joost gastheer.

OP DE FOTO’S: NApraat is een direct vervolg op Praat, waarbij het onderwerp kunst en cultuur weer centraal staat. Nu gaat het echter om de praktijk. Componist Merlijn Twaalfhoven is wederom te gast. (Foto: Hans van Doorn).

Wethouder Hans Heesen en componist Merlijn Twaalfhoven zitten tijdens talkshow Praat aan de gesprekstafel met Marlies Germanus, die de presentatie voor haar rekening nam. (Foto: Hans van Doorn).