Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Enquête moet infrastructuur voor fietsers in beeld brengen

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Nieuws (c) Boxtel Over Wegen (c)

Om een goed beeld te krijgen van de huidige staat van de fietsinfrastructuur in Boxtel vraagt de lokale afdeling van de fietsersbond om het invullen van een enquête. Het gaat weliswaar om een landelijke vragenlijst, maar de resultaten uit Boxtel worden ook voorgelegd aan het college van B en W. 

Iedere twee jaar verkiest de nationale fietsersbond de fietsstad van Nederland. Gebruikers van tweewielers kunnen op de website van de organisatie een enquête invullen en daar cijfers geven aan verschillende onderdelen. Zo krijgt de organisatie een beeld van de infrastructuur en veiligheid voor fietsers in alle delen van het land. Uiteindelijk rolt daar de stad of gemeente uit waar het op een stalen ros het beste toeven is.

BETROUWBAAR

De Boxtelse afdeling van de fietsersbond roept de inwoners op om de vragenlijst in te vullen. ,,Ook al horen we nog niet tot de betere gemeente wat infrastructuur betreft, toch is de mening van fietsers belangrijk als graadmeter hoe het er in Boxtel bij staat. Zeker in vergelijking met omringende gemeenten. De lokale resultaten presenteren we aan de politiek. Hoe groter het aantal deelnemers dat de enquête invult, hoe betrouwbaarder het resultaat”, meldt voorzitter Pierre van den Oord.

Deelnemers krijgen vragen over hoe veilig zij zich op de fiets voelen in hun eigen gemeente, maar ook over diefstal, de staat van het wegdek onder verschillende weersomstandigheden en hoe het met parkeerplaatsen voor tweewielers is gesteld. Ook kan iedereen invullen in hoeverre het voor kinderen en oudere veilig is onderweg en hoe de gemeente omgaat met de fietsende weggebruikers tijdens werkzaamheden.

De enquête is nog tot en met zondag 31 oktober te vinden op de website www.fietsersbond.nl.

OP DE FOTO: Zijn de fietspaden in de gemeente Boxtel, zoals het Smaldijkje op de foto, veilig genoeg? Daarover kan ieder zijn of haar mening geven in de enquête van de fietsersbond. (Foto: Pål Jansen).