Afbeelding

Taverbo verslaat Belcrum met ruime cijfers

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Taverbo 1 heeft zaterdag in de race om het kampioenschap een mooie uitslag neergezet tegen Belcrum uit Breda. Na zo’n vier uur tafeltennissen stond er een afgetekende 9-1 op het scorebord. Het thuisteam startte met de vertrouwde opstelling: Bram Bakker, Johan van de Nieuwenhuizen en Sjoerd Broos. De tegenstander begon met Steven Tang, Enrico Schoen, en Vicky Schijven.

Bakker speelde de eerste wedstrijd erg sterk en ook Van de Nieuwenhuizen tafeltenniste een goede partij; Taverbo kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Broos had het lastig tegen Schijven van Belcrum, maar na een 1-0 achterstand trok hij toch de wedstrijd naar zich toe. De dubbel was een makkelijke prooi voor Bakker en Van de Nieuwenhuizen. Die laatste had het in zijn enkelspel nog een game lastig tegen de Bredase speler Schoen, maar daarna was het snel gedaan met de weerstand. 

Bakker moest nog wel zijn tegenstander feliciteren na een mooie pot die in de vijfde game beslist werd in het voordeel van Belcrum: 13-11. Maar na dit verlies pakte Taverbo de laatste vier partijen redelijk makkelijk met goed spel. Hierdoor stond er uiteindelijk 9-1 op het scorebord.

Na twee wedstrijden heeft Taverbo liefst zestien punten voorsprong op Irene. Zaterdag 2 oktober om 16.00 uur wacht de krachtmeting met de Tilburgers in de accommodatie van de Boxtelse tafeltennisclub aan de Voetboog.

JEUGD

Het eerste jeugdteam speelde dezelfde dag een spannende wedstrijd tegen de koploper Quick ‘72/Seta/TTC 1 uit Schimmert. Lars Strik liep in zijn eerste partij vlot uit naar een 2-0 voorsprong maar tegenstander Kenji van Enckevoort sleepte er alsnog een vijfde game uit. Op het nippertje pakte Strik met 12-10 alsnog de winst. Hij wist ook zijn volgende twee duels te winnen. Ploeggenoot Sanne van der Schoot won ook haar enkelspel. Merlina Singh speelde een paar spannende vijfsetters , maar kon deze niet in winst omzetten Ook verloren Singh en van der Schoot de dubbel waardoor Taverbo met een einduitslag van 4-6 nipt verloor.