Afbeelding

Tafeltenniscompetitie BRTC start met drie teams minder

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) is maandag gestart met drie teams minder. Vóór de coronalockdown waren dat er nog acht. Taverbo 1 en Rotsvast wonnen de eerste speelronde. Naast deze twee strijden De Dommel/Taverbo, De Horntreffers en TavDonderslag om de prijzen.

In de eerste wedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op. Wim van Aarle (De Horntreffers) won in vier spannende games van Hans Fonken. Erik van der Schoot (Taverbo 1) trok de stand weer gelijk door ook in vier games van Hans van Weert te winnen. Nieuwkomer Imre Hadfy-Kovacs van De Hornstreffers won van Ad Brekelmans, waarna het dubbelspel dan weer winst opleverde voor Taverbo 1 omdat Fonken en Van der Schoot in vier games te sterk waren voor Van Aarle en Van Weert. Ook in haar volgende partijen trok Taverbo aan het langste eind, zodat de eindstand op 7-3 kwam. 

TavDonderslag is de nieuwe naam voor het voormalige Taverbo 1. De hierin debuterende Toon van Geel won zijn eerste partij in drie games van Peter van Berkel (Rotsvast). Dinie van den Nieuwenhuizen zette de stand weer gelijk tegen Frans van Dun. Maar de drie volgende punten waren weer voor TavDonderslag. Het nieuwe team won dan ook uiteindelijk met 6-4.