Kerstkoor Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het kerstconcert in de Sint-Petrusbasiliek.
Kerstkoor Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het kerstconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Foto: Gerard Schalkx

Kerstkoor Boxtel start repetities

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Kerstkoor Boxtel houdt morgen, woensdag 29 september de eerste repetitie. Wekelijks wordt voortaan geoefend tot aan het optreden op woensdag 15 december in de Sint-Petrusbasiliek. Wie mee wil zingen, kan contact opnemen met voorzitter Frans Peijnenburg. 

,,Na anderhalf jaar onzekerheden vanwege de coronapandemie kunnen we eindelijk weer aan de slag. Wat hebben we de kerstconcerten gemist”, meldt Peijnenburg. De Schijndelse dirigent Leo Spoor heeft met het bestuur en de muziekkommissie in korte tijd een mooi programma samengesteld. Naast Nederlandstalige gezangen klinken Engelstalige christmas carols, zoals die uitgevoerd worden in de Britse kerken. 

Om het optreden nog beter tot zijn recht te laten komen, zoekt het koor aanvulling van zowel alten als tenoren en bassen. De repetities worden wekelijks gehouden op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur en vinden plaats in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel.

Wie zich wil aanmelden, kan een e-mail sturen naar franspeijnenburg@planet.nl.

OP DE FOTO: Kerstkoor Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het kerstconcert in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Gerard Schalkx).