Jan van der Wielen van JRC Ducks zet met deze sliding alles op alles om een honk te pakken. Zijn ploeg won met 2-1 en alle lichten staan op groen om de titel ongeslagen binnen te halen. (Foto: Hans Verberk).
Jan van der Wielen van JRC Ducks zet met deze sliding alles op alles om een honk te pakken. Zijn ploeg won met 2-1 en alle lichten staan op groen om de titel ongeslagen binnen te halen. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Boxtelse honkballers verslaan titelconcurrent PSV

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Sportpark Den Wielakker stond zondag in het teken van één enkele wedstrijd, maar wel een belangrijke: de kraker tussen JRC  Ducks en PSV uit Eindhoven. Beide teams draaien dit seizoen bovenin mee en Ducks zou bij winst een grote stap richting het ongeslagen kampioenschap zetten. Maar het bleek een lastig duel voor de Boxtelaren, met als voornaamste reden de pitching van de tegenstander. 

De startend werper bij PSV gaf de bal een flinke snelheid mee en varieerde op hoog niveau. Hiermee hield de pitcher de aanval van Ducks in toom. Aan de andere kant startte ook bij Ducks werper Jeroen van Nes sterk aan de wedstrijd. Door het werk van hem en zijn veldspelers werd de dreiging van PSV geneutraliseerd kreeg de Boxtelse formatie geen punten tegen. 

HONKEN VOL

Pas in de vierde inning kwam de eerste man over de thuisplaat en dat was een speler van Ducks. De pitcher van PSV raakte de slagman met de honken vol en dus gaf de scheids een gedwongen loop aan de Boxtelaren. Van Nes en zijn veld bleven vervolgens efficiënt verdedigen. Wanneer de uitploeg toch honklopers produceerde, werden er meerdere dubbelspelen gedraaid of werden ze gepakt tijdens pogingen honken te stelen. 

In de achtste inning scoorden de Eindhovenaren dan toch het gelijkmakende punt. Dit gebeurde op ietwat knullige wijze terwijl Ducks de rest van de wedstrijd uitstekend verdedigde. 

STRIKE-OUT

De Boxtelaren namen echter meteen weer het heft in eigen handen. Thor van den Dool sloeg een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Max Denteneer: 2-1. In de laatste inning werd het nog even spannend. De gasten hadden PSV nog een honkloper in scoringspositie. Van Nes beëindigde de wedstrijd kundig met een strike-out. 

Bij winst zondag 3 oktober tegen HSV Royals in Boxmeer is het kampioenschap in de vierde klasse officieel. In theorie kan de Hazenkamp uit Nijmegen nog in punten gelijk komen. De eerste worp in sportpark Graafseweg is om 15.00 uur. 

OP DE FOTO: Jan van der Wielen van JRC Ducks zet met deze sliding alles op alles om een honk te pakken. Zijn ploeg won met 2-1 en alle lichten staan op groen om de titel ongeslagen binnen te halen. (Foto: Hans Verberk).