In een bestelbusje op de Mijlstraat heeft de politie maandagmiddag een lading jerrycans en vaten met onbekende vloeistoffen aangetroffen. De bestuurder is aangehouden.
In een bestelbusje op de Mijlstraat heeft de politie maandagmiddag een lading jerrycans en vaten met onbekende vloeistoffen aangetroffen. De bestuurder is aangehouden. Foto: Sander van Gils

Bedrijf van busje vol onbekende vloeistoffen: ‘Hebben niets met aanhouding van doen’

Algemeen Lennisheuvel (c) Nieuws (c)

Het bestelbusje vol vaten dat maandagmiddag door de politie aan de Mijlstraat werd aangetroffen, is van Event Medical Service (EMS) dat medische hulpverlening biedt bij evenementen. Het Udense bedrijf benadrukt niets met het voorval te maken te hebben en heeft aangifte gedaan tegen de nog onbekende bestuurder. 

In het voertuig trof de politie een lading vaten en jerrycans aan, gevuld met onbekende vloeistoffen. De wagen stond op de Mijlstraat binnen de bebouwde kom van Lennisheuvel. De inhoud van de tanks wordt momenteel onderzocht. De bestuurder van het busje is aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man, maar zijn woonplaats is onbekend, aldus een politiewoordvoerder.

Omdat diverse media foto’s gebruikte van de bestelbus waarop de naam van de eigenaar stond, bracht EMS uit Uden een verklaring naar buiten. ,,Wij willen hierbij direct benadrukken dat wij als organisatie niets met deze aanhouding van doen hebben”, zo valt in de brief te lezen. ,,Onze bus stond inmiddels anderhalve week bij een autogarage in Boxtel voor reparatie.” Navraag bij EMS leert dat de garagehouder de bus had uitgeleend aan een ander garagebedrijf. Het Udense bedrijf wacht het onderzoek van de politie af en hoopt het voertuig snel weer terug te krijgen.

VREEMDE GEUR

De politie kreeg maandag een melding van een vreemde geur die rondwaarde op bedrijventerrein Ladonk. Het busje viel op nadat de brandweer de oorzaak van de lucht probeerde te achterhalen. Of dit direct verband houdt met elkaar, wordt ook nog onderzocht. Van een lekkage was in ieder geval geen sprake. De zogeheten Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen deed ter plaatse onderzoek, de uitslag daarvan is nog niet bekend.

De Mijlstraat werd gisteren voor lange tijd afgesloten.

(Foto: Sander van Gils).