Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex.
Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex. Foto: Henk van Weert

Bouwplan voor 13 appartementen in Tiga

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Woningbouw Nieuws (c)

In het gebouw van sportschool Tiga aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel worden dertien appartementen gerealiseerd. De aanvraag voor de noodzakelijke omgevingsvergunning is vorige week gepubliceerd door de gemeente Boxtel. Tiga zelf heeft plannen om naar de Stationsstraat te verhuizen. De sportschool wil zich vestigen in het leegstaande pand waarin tot vorig jaar zomer lifestylewinkel Anyfma was gevestigd.

Maandag voerden Jan en Gemmy Schellekens van Tiga overleg met de gemeente over de noodzakelijke bestemmingswijziging van het winkelpand aan de Stationsstraat. Dat verliep volgens het koppel goed, maar er moet nog een aanvullend gesprek worden gevoerd. Het echtpaar hoopt eind volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven. 

Venrooij Vastgoed Management Beheer in Rosmalen wil in het pand van de sportschool verbouwen tot dertien appartementen voor starters en/of 50-plussers. Het gemeentebestuur wil daaraan meewerken op voorwaarde dat de karakteristieke voorgevel intact blijft. Dat gebeurt ook in de plannen die nu ter inzage liggen. Sterker nog; de woningen worden gerealiseerd binnen de muren van het pand dat in 1937 werd gebouwd als concert-, film- en toneelzaal. Op eigen terrein worden parkeerplaatsen voor de bewoners aangelegd, zowel voor de voorgevel als aan de rechterkant van het gebouw. 

TE OPTIMISTISCH

Jan Schellekens sprak vorig jaar december de verwachting uit dat rond deze tijd gestart zou kunnen worden met de verbouwing tot appartementencomplex. Dat bleek een beetje te optimistisch. Wanneer Tiga zijn intrek kan nemen in de voormalige Anyfmawinkel is ook nog onduidelijk. Het pand heeft nu een winkelbestemming en die moet worden gewijzigd. Sinds bekend werd dat Tiga wil verhuizen, is een aantal locaties bekeken, vertelde Gemmy onlangs.

OP DE FOTO: Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex. (Foto: Henk van Weert).