De hockeyvrouwen van MEP speelden top tegen Best en boekten zondag een verdienstelijke 5-1 zege. De mannen overtuigden ook en verpulverden de tegenstander met 8-1. (Foto: Hans Verberk).
De hockeyvrouwen van MEP speelden top tegen Best en boekten zondag een verdienstelijke 5-1 zege. De mannen overtuigden ook en verpulverden de tegenstander met 8-1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Best krijgt pak slaag van Boxtelse hockeyploegen

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Beide vaandelteams van MEP pakten zondag flink uit tegen het naburige Best. De vrouwen waren met 5-1 veel te sterk  en bij de mannen liep de score nog hoger op: 8-1. Voor dergelijke monsterscores moeten we terug naar eind vorige eeuw, toen Harrie Delmée met zijn kampioensploeg regelmatig dat soort scores liet optekenen.

Trainer Rein Scheenstra had de afgelopen weken in zijn trainingen de nadruk gelegd op gretigheid en felheid. Dat was direct te zien in het thuisduel tegen Best. Vanaf het begin lieten de Boxtelse hockeysters er geen gras over groeien. MEP speelde dominant en het was niet de bedoeling dat de ploeg, zoals in voorafgaande duels, na een voorsprong de teugels liet vieren. 

COMPLIMENTEN

Suzanne Schreppers opende de score. MEP zette door en voor rust stond het al 3-1. In de tweede helft liep de score op tot 5-1. Het laatste kwart van de wedstrijd werd professioneel uitgetikt. Scheenstra was tevreden over de uitslag en het vertoonde spel en ontving ook nog de complimenten van de coach van Best. De coach hoopt zondag door te gaan op de ingeslagen weg, maar beseft wel dat het dan een ander potje zal worden. MEP treft dan in Maastricht de medekoploper. Een vuurdoop voor de nog jonge Boxtelse ploeg. Afslag 3 oktober in Maastricht is om 12.45 uur.

TOPMIDDAG

De corner liep niet naar wens zondag bij de mannen van MEP, maar het veldspel was daarentegen ijzersterk verzorgd. Dat resulteerde in maar liefst acht veldgoals van vier verschillende spelers. Jens van Leuken scoorde drie keer en tekende samen met Gijs de Wild, Floris Veldhuis en Boris Langerwerf voor de 8-1 eindscore. MEP ging vanaf de eerste minuut er vol tegenaan waardoor de ploeg met een 3-0 voorsprong de eerste helft afsloot. 

Het overwicht en de discipline werden doorgetrokken in het tweede bedrijf. Pas bij 5-0 konden de gasten uit Best iets terugdoen, maar daarna was het weer MEP dat de klok sloeg. Coach Jaro van Eekelen was buitengewoon tevreden en sprak van een ‘topmiddag’. Ook de statistieken had hij goed bijgehouden. De gastheren verscheren zondag liefst 31 keer in de cirkel van de tegenstander. Normaal ligt het gemiddelde op achttien. Daarentegen drong Best slecht vijf keer door in de cirkel. 

Zondag reizen de mannen net als de vrouwen af naar Maastricht. Natuurlijk wil Van Eekelen de lijn van zondag doortrekken, maar het wordt daar wel een ander verhaal. Aandachtspunt blijft het rendement van de corner. Afslag in Maastricht op 3 oktober is om 14.45 uur.

OP DE FOTO: De hockeyvrouwen van MEP speelden top tegen Best en boekten zondag een verdienstelijke 5-1 zege. De mannen overtuigden ook en verpulverden de tegenstander met 8-1. (Foto: Hans Verberk).