Voor in ieder geval een periode van vijf jaar wil Classic Park dat er aan de Koppenhoefstraat 14 tweedehands auto’s verkochten kunnen worden door autobedrijf Van den Udenhout. Het college van B en W is, in tegenstelling tot een half jaar geleden, positief gestemd over het voornemen.
Voor in ieder geval een periode van vijf jaar wil Classic Park dat er aan de Koppenhoefstraat 14 tweedehands auto’s verkochten kunnen worden door autobedrijf Van den Udenhout. Het college van B en W is, in tegenstelling tot een half jaar geleden, positief gestemd over het voornemen. Foto: Albert Stolwijk

‘Autoverkoop Van den Udenhout nodig voor behoud Classic Park’

Algemeen Economie (e) Nieuws (c)

De familie Van Dijke, eigenaar van Classic Park, wil dat er aan de Koppenhoefstraat 14 in ieder geval vijf jaar tweedehands auto’s verkocht mogen worden door autobedrijf Van den Udenhout. Het Boxtelse college van B en W is, in tegenstelling tot een half jaar geleden, positief gestemd over het voornemen. 

De ondernemende familie ziet de ontwikkeling als noodzakelijk voor het museum. ,,We hebben hier een prachtige locatie voor autoliefhebbers, die willen we graag behouden”, zegt Anton van Dijke. 

Classic Park is in principe aangemerkt als een museum waar klassieke en bijzondere voertuigen uit de vorige eeuw staan opgesteld (en ook worden verhandeld). Horeca is er toegestaan. Ook evenementen mogen er plaatsvinden volgens de huidige vergunningen. Maar Van Dijke heeft wel apart toestemming nodig voordat Van den Udenhout er gebruikte auto’s mag verkopen. Classic Park blijft eigendom van Van Dijke, de autodealer zal er als medegebruiker haar zaak exploiteren. Van Dijke: ,,We hoeven hier niets te veranderen, Classic Park is al geschikt voor de dealer. Hier wordt de auto hoogstens verkoopklaar gemaakt. En we zijn officieel al een APK-station.”

NIEUWE INKOMSTEN

De familie Van Dijke zoekt nieuwe inkomsten onder meer omdat de opbrengsten van evenementen drastisch zijn afgenomen. Van Dijke: ,,In 2015 is de werkkostenregeling veranderd.” Daarvoor konden bedrijven bijvoorbeeld personeelsfeesten belastingvrij organiseren, maar intussen worden deze kosten gezien als loon met meer heffingen tot gevolg. Van Dijke: ,,Die inkomstenbron droogde op door de nieuwe regelgeving.”

Tot overmaat van ramp ging eind 2019 het bedrijf Van der Plas Horeca Groep uit Vught failliet dat horecapersoneel aanleverde voor Classic Park. Dat probeerde Van Dijke nog nieuw leven in te blazen door aandeelhouder te worden en er geld in te steken. Maar door corona moest ook uit het doorstartende XLNT de stekker worden getrokken. ,,We hebben echt pech gehad. Van de overheidsregelingen konden we geen gebruik maken omdat dit een startend bedrijf was. Dat viel ons erg koud op ons dak: er werkten dertig parttimers en sommige medewerkers waren hier al zes of zeven jaar kind aan huis.”

Tel daarbij op dat de coronamaatregelen zorgden voor een behoorlijke daling van het museumbezoek. Dus wil de familie Van Dijke haar activiteiten uitbreiden. Er is een tijdelijke omgevingsvergunning voor vijf jaar aangevraagd. Van Dijke: ,,In die tijd zullen we moeten bewijzen dat deze ontwikkeling prima gaat.”

ZORGEN

B en W staan welwillend tegenover het plan, maar in de Boxtelse politiek klinken ook zorgen. De SP-fractie stelde in maart dit jaar al vragen aan het college over het parkeerterrein van Classic Park waarop Van den Udenhout toen nieuwe auto’s stalde. De socialisten vrezen voor verrommeling van het buitengebied. Als het echter gaat om de verkeersbewegingen, denkt Van Dijke dat de situatie erop vooruit gaat. ,,Met Van den Udenhout erbij zal er minder autoverkeer zijn dan tijdens evenementen. Het autobedrijf zal ongelofelijk blij zijn als er enkele honderden voertuigen per dag aan- en af zullen rijden, maar dat is niet realistisch.”

PRECEDENT

In maart antwoordde burgemeester Ronald van Meygaarden nog dat het standpunt van het college over autobedrijven in het buitengebied niet gewijzigd is. Oftewel: B en W wilden toen nieuwe autobedrijven in het buitengebied niet toestaan. In een donderdag verspreid persbericht wijst ook fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP, die overigens wethouder was in het vorige college, op het huidig beleid. Hij heeft begrip voor de situatie bij Classic Park, maar denkt dat de keuze een precedent opwerpt. 

Meer autozaken hebben zich vroeger al gemeld bij de gemeente voor een locatie in het buitengebied, weet de voormalig bestuurder. Van den Broek vindt dat Classic Park alleen een toeristische functie moet blijven houden. Maar op zijn minst wil hij dat de keuze wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. ,,Als er nu wel een afwijking mogelijk blijkt, dan moeten politiek en ondernemers daar ook hun zegje over kunnen doen.”

De politieke discussie houdt Van Dijke het liefst bij de politiek. Maar als het gaat om het behoud van de toeristische functie van Classic Park, denkt hij dat de samenwerking met Van den Udenhout noodzakelijk is. ,,Je moet meegaan met de tijd. Er is de voorbije jaren best wel wat gebeurd. We zitten hier op een prachtige plek en willen met deze ontwikkeling het museum en de daghoreca in stand houden.”

OP DE FOTO: Voor in ieder geval een periode van vijf jaar wil Classic Park dat er aan de Koppenhoefstraat 14 tweedehands auto’s verkochten kunnen worden door autobedrijf Van den Udenhout. (Foto: Albert Stolwijk).