Van links naar rechts: Sanya Penninx, Carmen Steenbakkers, Mily Jansen, Lieke Timmermans, Elke van Rooij (2), Janne Ariëns daarachter, trainer/coach Luc Kivit achteraan, Daphne van Meurs, Heidi van Dijk, Femke Arts en Rachel Spoor. Foto: VC Blox

Blox-vrouwen strijden in razend spannend duel

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De vrouwen van VC Blox namen zaterdag tegen studentenvereniging Hajraa in iedere set brutaal de leiding. Toch bleek het team uit Eindhoven te sterk, al trokken de Boxtelse volleybalsters wel de laatste set naar zich toe. Tijdens het duel liet de formatie wel zien bij het niveau van de eerste klasse aan te kunnen haken.

De tweede wedstrijd van de competitie stond van begin tot einde bol van de spanning. Blox nam in de eerste set een 5-0 voorsprong dankzij een goede servicereeks van Lieke Timmermans. Dit leek de opmaat naar een mooie set. Beide teams lieten zich aanvallend van hun beste kant zien. De tegenstander had een goed blok op mid staan waardoor Mily Jansen en Carmen Steenbakkers alles uit de kast moesten halen op die positie. Jansen smashte vanaf mid op enig moment de bal fenomenaal hard naar de grond en hield Hajraa goed bezig. Rachel Spoor liet op buiten ook weer van zich spreken met gevarieerde aanvallen rechtdoor of diagonaal. De vrouwen verloren die set echter op het nippertje met 25-22.

GEFLATTEERD

Na het eerste spannende en intensieve bedrijf, ging het duel op dezelfde voet verder. Blox pakte direct de service terug en maakte een prima reeks. Timmermans en Femke Arts maakten aanvallend hun punten terwijl Daphne van Meurs als libero van achteruit rust bracht in de passing. Die verliep ging vandaag lekker waardoor de hardwerkende Heidi van Dijk de dames goed in stelling kon brengen. De set werd verloren met 25-17, enigszins geflatteerd want beide teams waren aan elkaar gewaagd.

BEKEKEN BALLEN

Ook in de derde set nam Blox de leiding. Bij een stand van 10-10 wist Hajraa een voorsprong te nemen. Steenbakkers en Jansen hielden door hun beweging de verdediging van de gasten goed bezig waardoor Dia Penninx vaak tegen een eenmansblok stond en daar goed gebruik van kon maken met bekeken ballen. De passing van Van Meurs hielp Blox om in de race te blijven maar het lukte niet om de leiding in de set terug te pakken. Beide teams lieten in deze fase prima verdedigende en aanvallende acties zien. Helaas delfde Blox voor de derde keer het onderspit, nu met 25-19.

VRUCHTEN PLUKKEN

En wederom, Blox nam evenals in de voorgaande drie sets weer brutaal de leiding in de vierde en laatste set. De spirit binnen het team was mooi om te zien en daar zouden de dames in deze set de vruchten van plukken. Heidi van Dijk bleef op stoom, plaatste en passant enkele mooie directe prikballen op lege plekken aan de overkant en zorgde ervoor dat haar ploeggenoten vanuit alle posities konden aanvallen. De strijd ging heel deze set gelijk op, maar dit kleer bleef Blox aan de goede kant van de score. De formatie bleef rustig ondanks het lawaai van het publiek van Hajraa. Een laatste time-out van de uitploeg bij een stand van 23-21 in het voordeel van Blox hielp de Eindhovenaren niet meer. De Boxtelse vrouwen wonnen deze set verdiend met 25-23 en pakten zo alsnog een punt.

Het volgende duel van Blox is zaterdag 23 oktober 12.30 uur in sporthal De Braken.

OP DE FOTO: Teamfoto van de VC Blox-vrouwen. Met van links naar rechts: Sanya Penninx, Carmen Steenbakkers, Mily Jansen, Lieke Timmermans, Elke van Rooij (2), Janne Ariëns daarachter, trainer/coach Luc Kivit achteraan, Daphne van Meurs, Heidi van Dijk, Femke Arts en Rachel Spoor. (Foto: eigen collectie).