ODC-ers verdedigen met verve hun doel. En niet tevergeefs op het moment van deze vrije trap. Al kon de defensie niet voorkomen dat Schijndel de winst mee naar huis nam. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Jonge Boxtelse ploeg meteen in het diepe gegooid

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

In de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen moest ODC zijn meerdere erkennen in RKSV Schijndel. Op eigen veld verloor de jeugdige ploeg van trainer Piet Drijvers met 1-3. Stijn Smulders tekende voor het enige Boxtelse doelpunt.

Het was vooraf al duidelijk dat ODC een zware start van de competitie tegemoet kon zien. Tegenstander Schijndel is volgens de kenners namelijk een van de favorieten voor de titel terwijl de tricolores nog een team in opbouw vormen.

Op een zonnig sportpark Molenwijk startten beide formaties wat aarzelend. Kansen waren er nauwelijks. Pas na een kwartier werden de voetballers uit het buurdorp voor het eerst gevaarlijk bij een hoekschop. Die bal ging echter langs het Boxtelse doel.

PER ONGELUK HANDS

Vlak daarna claimden de gasten een strafschop toen een Boxtelse verdediger de bal per ongeluk tegen zijn hand kreeg. De scheidsrechter zag er echter niks in. In de zeventiende minuut stuurde Max van Geene met een steekpass zijn ploeggenoot Joep van der Meijden weg. De snelle spits leek op weg naar de openingstreffer maar werd afgefloten wegens buitenspel.

Dezelfde Van der Meijden claimde in de 36e minuut een penalty toen hij in de zestien onderuit ging. Maar ook nu wees de arbiter niet naar de stip. De hardwerkende gastheren gaven tot dan toe bijna niks weg maar mochten op slag van rust niet klagen toen Schijndel eerst via Tjeerd Pijnenburg en later via Thomas Kastelijn opgelegde kansen onbenut liet.

FLINKE DREUN

Na rust werd het voor ODC steeds lastiger. De met net iets meer routine spelende uitploeg zette de Boxtelse formatie steeds meer onder druk. Na een dik uur spelen bracht doelman Robbie Roelofs nog knap redding op een lastig schot. Maar bij een nieuwe Schijndelse aanval in de 64e minuut was hij kansloos toen Pijnenburg de gasten op 0–1 zette. Twee minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. Dit keer was Stan Guns de doelpuntenmaker. Het was een flinke dreun voor de jonge thuisploeg die desondanks op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Die leek te vallen in de 84e minuut toen Bas Smulders de bal binnen liep, maar de scheidsrechter keurde de treffer af.

Een paar minuten later viel de 1-2 alsnog. De mee opgekomen Stijn Smulders schreef de treffer op zijn naam. Helaas voor de tricolores zette de tegenstander de marge vlak daarna op twee goals toen Pijnenburg zijn tweede treffer van de middag maakte. En daarmee de 1-3 eindstand bepaalde.

GEEN PANIEK

ODC hoeft na de nederlaag tegen het sterke Schijndel niet in paniek te raken. Bij vlagen liet het team van coach Drijvers heel aardig voetbal zien. De ploeg heeft alleen tijd nodig om dat ook in resultaten om te zetten. Zondag 3 oktober gaan de tricolores in Geffen op bezoek bij Nooitgedacht. De balt rolt daar vanaf 14.30 uur.

OP DE FOTO’S: ODC-ers verdedigen met verve hun doel. En niet vergeefs op het moment van deze vrije trap. Al kon de defensie niet voorkomen dat Schijndel de winst mee naar huis nam. (Foto’s: Gerard Schalkx).

ODC tegen RKSV Schijndel in sportpark Molenwijk. De buren gingen er met de 1-3 winst vandoor.