Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, appelverkopers?

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

Ze kunnen niet wachten tot ze op schoolkamp gaan. Maar tot het zover is, houden Polle Geelen, Cas Mandos, Ize van der Velden, Ytse Abels en Flip van Heeswijk zich bezig met het verkopen van appels en het doen van klusjes. Waarom? Om geld in te zamelen voor het kamp natuurlijk!

Wat goed dat jullie zelf geld bijleggen aan het kamp. Welke klusjes doen jullie allemaal Flip en Polle? Flip (9): ,,Vandaag gaan Polle en ik lege flessen ophalen in de buurt. Daar verdienen we vast veel geld mee. En thuis heb ik in onze tuin naaktslakken opgeruimd. Ik kreeg 15 cent per slak.” Polle: ,,Ik heb al lege flessen opgehaald en ga de bus van papa schoonmaken. Ik doe de buitenkant met de tuinslang en de binnenkant maak ik schoon met de stofzuiger. Ik heb eerder deze week 50 cent verdiend met het dekken van de tafel. Dat is best gek, want dat is een vast klusje waarvoor ik normaal gesproken geen geld krijg.” 

En met welke klusjes houden jullie je bezig Cas, Ytse en Ize? Cas (8): ,,Ik heb karton met opa weggebracht en plantjes in de tuin gezet bij opa en oma. Ze zijn nu op vakantie dus ik verkoop nu appels, peren én appelmoes op het schoolplein. Wij noemen dat molenmoes.” Ytse: ,,Ik help Cas met de kraam op het schoolplein. En afgelopen weekend heb ik de appels en peren geplukt.”

Ize: ,,Ik heb ook lege flessen opgehaald en ingeleverd voor statiegeld. Met een vriendin heb ik oud speelgoed en ranja verkocht op een kleedje. Ik heb ook klusjes gedaan voor opa en oma. Hoeveel geld ik al heb opgehaald? 12,85 euro!”

Wat een werk, jullie schoolkamp is vast tof! Cas: ,,Heel erg tof! Ik heb het meest zin in de activiteiten die we gaan doen. En ik ben benieuwd bij wie ik op de kamer slaap.” Ytse: ,,Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik ben nog nooit op schoolkamp geweest want ik zit nu pas in groep drie en dan ga je pas voor het eerst. Ik heb zin in spelletjes in het bos.” Ize: ,,En ik in de disco. Ik zit in groep acht en de oudste kinderen mogen deejay zijn.” (Tekst en foto: Linda van de Wiel.)

OP DE FOTO: Van links naar rechts: Polle, Cas, Ize en Ytse. Flip zou ook op de foto staan, maar bleek plots foetsie; op naar de volgende klus!