RKSV Boxtel verliest vlak voor eindsignaal

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Nota bene reservekeeper Hidde Feenstra had zondag de enige treffer voor RKSV Boxtel op zijn pantoffel kunnen hebben. Net als voorgaande seizoenen kwam de ploeg moeizaam tot scoren, zo bleek tijdens de competitiestart in eigen huis tegen SC Elshout. Die ploeg scoorde vlak voor het eindsignaal en pakte daarmee de winst.

Wellicht had Boxtel in de eerste helft licht de overhand, maar tot echter kansen kwam het niet in sportpark Munsel. Datzelfde gold voor de gasten, die ook debet waren aan een kleurloze eerste helft. De Boxtelaren hanteerden vaak de lange bal waar de buitenspelers weinig aan hadden. Er was veel balverlies aan beide kanten.

Dezelfde lijn leken de formaties in het eerste kwartier van de tweede helft voort te zetten. Trainer Frank van Oers wisselde in de thuisploeg Fabian Bos en Ramon Mulder voor Walid El Ghousli en Stijn van der Steen. Tien minuten later kon ook Valentijn Waals naar de kant. Daniel Foster kwam voor hem in de plaats.

Elshout trok intussen het duel meer naar zich toe. De bezoekers kwamen vaker bij het doelgebied van de gastheren. Lars van Hamond schreeuwde het op enig moment uit van de pijn en bleef liggen in het 16-metergebied. Het spel lag lange tijd stil, mede doordat er een brancard moesten komen. Na afloop van de wedstrijd leek het te gaan om een hamstringblessure.

BIJNA ONSTERFELIJK

Hierop volgde wel een curieus moment: Van Oers was door zijn voetballers heen en alleen reservedoelman Feenstra zat zich nog op de bank. Die moest zich halsoverkop omkleden om vervolgens als kersverse linksbuiten op te treden.

Amper in het veld had Feenstra zich onsterfelijk kunnen maken. Bij een corner liep hij goed van zijn man weg om vervolgend de naar in de linkerbenedenhoek te knikken. Sommigen telden het doelpunt al, de keeper van Elshout dacht daar anders over en pakte de bal óp de lijn.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Elshout wel loon naar werken. Een voorzet waaide zo over keeper Raymon Strik in de verre hoek. In plaats van een voorsprong kregen de roodwitten de 0-1 in hun maag gesplitst. In de allerlaatste seconde volgde nog scrimmage, maar de sluitpost van de tegenpartij toonde zich wederom bekwaam.

Zondag 3 oktober speelt RKSV Boxtel in Kerk-Avezaath tegen de Teisterbanders. Aftrap om 14.30 uur.