Afbeelding
Foto: Herenboeren Wilhelminapark

Speuren naar bodemdieren op terrein Herenboeren

Algemeen Milieu & Duurzaamheid (c)

Herenboeren Wilhelminapark houdt op Bodemdierendag, zaterdag 2 oktober een heuse safari voor kinderen. Niet om tijgers en leeuwen te spotten, maar naar een wereld die heel dichtbij en toch vaak onbekend is: die van de diertjes onder de grond.

Twee begeleiders nemen de deelnemers ook nog eens mee op een reis door de tijd. ,,We verkennen het ontstaan van de Aarde, dat pissebedden al leefden in de tijd van de dinosauriërs en hoe wij afhankelijk zijn van de eerste levende wezens op Aarde: de eencelligen”, licht de organisatie toe. 

De jonge deelnemers zijn op Nationale Bodemdierendag (2 oktober) welkom op het terrein van Herenboeren Wilhelminapark tussen 11.00 en 13.00 uur. Doorlopend liggen er zoekkaarten en spullen klaar om te verkennen welke minidieren er op de Herenboerderij te vinden zijn. De organisatie roept op om ook een eigen emmertje, schepje en loepje mee te nemen als dat mogelijk is.

AANMELDEN

Wie mee wil op ‘De reis door de tijd show’ moet zich op tijd melden. Die groep vertrekt om 11.30 uur en nog een keer om 12.30 uur. Kinderen van de Herenboeren maar ook van niet-leden van de coöperatieve boerderij, zijn welkom. Aanmelden is nodig zodat er rekening gehouden kan worden met het aantal bezoekers. Dat kan via e-mail: ACT.Wilhelminapark@herenboeren.nl. 

OP DE FOTO: Jeugd speurt 2 oktober naar leven onder de grond van het Wilhelminapark. Wroetend in de aarde ontdekken zij een wereld die heel dichtbij is, maar toch vaak onbekend. (Foto: eigen collectie).