Op de hoek van de Rechterstraat en de Kruisstraat plaatste PvdA-GroenLinks zaterdag een groot ijsblok om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.
Op de hoek van de Rechterstraat en de Kruisstraat plaatste PvdA-GroenLinks zaterdag een groot ijsblok om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Foto: Peter de Koning

Opwarming Aarde centraal in gespreksavond PvdA-GroenLinks

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

In het kader van de Duurzame Week houdt de plaatselijke afdeling van PvdA-GroenLinks donderdag 14 oktober een bijeenkomst om met burgers, bestuurders, politici en ambtenaren van gedachten te wisselen over de ecologische, economische en sociale crisis. Kan Boxtel bezuinigen en in transitie bouwen aan een sociale, gezonde en duurzame samenleving? Dat is de vraag die in de raadzaal van het gemeentehuis aan bod komt. 

Op vertoon van de coronacheck-app worden belangstellenden vanaf 19.45 uur ontvangen met koffie en thee. Een kwartier later start een inleiding met een film waarin Klaas van Egmond wordt geïnterviewd. Hij is ex-milieudirecteur van het RIVM, hoogleraar milieukunde en schrijver van het boek Homo universalis. Aansluitend gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder leiding van Sietske Smulders-Dane. De Boxtelse is onder meer onderzoeker en consultant duurzame ontwikkeling en verbonden aan de masteropleiding circulaire economie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Ze heeft diverse (wetenschappelijke) publicaties op haar naam staan.

Vanaf 21.00 uur wordt besproken wat gedaan kan worden om Boxtel leefbaar te houden. ,,Doel van de avond is dat we elkaar beter verstaan als het gaat om de transitie die nodig en onvermijdelijk is. Mensen gaan naar huis met meer inzicht in de opgave om de opwarming van de Aarde tegen te gaan, meer begrip voor elkaar en meer inspiratie”, stelt een woordvoerder van de politieke partij. 

Vanwege de coronaregels is plaats voor maximaal 32 personen. Belangstellenden wordt gevraagd zich via e-mail aan te melden: pvdagroenlinksboxtel@outlook.com.

OP DE FOTO: Op de hoek van de Rechterstraat en de Kruisstraat plaatste PvdA-GroenLinks vlak voor de verkiezingen van november 2020 een groot ijsblok om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Dat doet de partij op 14 oktober weer middels een gespreksavond in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat. (Foto: Peter de Koning, 2020).