Armando Obispo verlengt contract met PSV tot de zomer van 2025.
Armando Obispo verlengt contract met PSV tot de zomer van 2025. Foto: PSV

Boxtelaar Obispo verlengt PSV-contract

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Armando Obispo (22) speelt al sinds 2006 bij PSV. Vrijdag werd bekend dat de eredivisionist het contract met de Boxtelaar heeft opengebroken en hij tot de zomer 2025 in Eindhoven blijft voetballen. ,,Ik zie mezelf nog steeds als een jonge speler, ook al zit ik al vier jaar bij de A-selectie. Dit is het begin van een nieuwe tijd.”

Obispo is de ‘talk of the town’ in Eindhoven. Geen andere selectiespeler maakte dit seizoen zoveel wedstrijdminuten als de Boxtelaar. Na alle jeugdelftallen doorlopen te hebben, stroomde Obispo in 2016-2017 door naar Jong PSV, daarna volgde de volgende stap: PSV 1. ,,Uit het feit dat PSV mijn contract wilde openbreken, spreekt veel vertrouwen. Het is een mooie vervolgstap”, sprak Obispo voor de camera’s van PSV TV.

Hij vervolgt: ,,In mijn eerste jaar werden we kampioen, maar speelde ik weinig. Het jaar daarna stonden we in de Champions League en kwam ik ook weinig aan bod. Toen heb ik gekozen voor een huurperiode bij Vitesse waar ik veel heb geleerd. Op het moment dat ik me wilde bewijzen bij PSV, raakte ik ernstig geblesseerd en zat ik een jaar thuis. Ik heb nooit gewanhoopt, maar het was een moeilijk jaar.”

ROBUUST BLOK

Dit seizoen staat Obispo zijn mannetje en vormt hij met André Ramalho een robuust blok in het hart van de PSV-defensie. ,,De trainer vroeg me deze week of ik al eens eerder drie wedstrijden in één week (Real Sociedad, Feyenoord en Go Ahead Eagles – red.) heb gespeeld. Nee dus, dat was helemaal nieuw. Ik geniet ervan, leer veel en vind het leuk.”

Obispo wil zich blijven ontwikkelen bij PSV. ,,Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Mijn voornaamste doel? Prijzen pakken!”

OP DE FOTO: Armando Obispo (links) zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij PSV. Rechts directeur voetbalzaken John de Jong. (Foto: PSV).