Van links naar rechts: Wilfred van Erp en zijn medewerker overhandigen spullen aan vrijwilligers Hans Mestrum en Joop van Dun voor het Seniorenvervoer Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).
Van links naar rechts: Wilfred van Erp en zijn medewerker overhandigen spullen aan vrijwilligers Hans Mestrum en Joop van Dun voor het Seniorenvervoer Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Vrijwilligers Seniorenvervoer blij met sponsoring elektronica

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Het was een van de allerlaatste maar zeker niet minst belangrijke zaken: een computer met toebehoren voor het Seniorenvervoer. ,,We hebben die hard nodig voor het inplannen van onze ritten en al onze administratie”, zegt vrijwilliger Joop van Dun. Expert Van Erp aan de Rechterstraat schoot te hulp. 

Een heuse Google Chrome all-in-one PC, een tweede beeldscherm, extra toetsenbord en een luxe printer. Vrijwilligers Van Dun en Hans Mestrum waren zichtbaar in hun nopjes met de apparatuur die zij zaterdagavond van ondernemer Wilfred van Erp kregen. In diens Expert-winkel aan de recent opgeleverde Rechterstraat droeg hij het flinke pakket aan spullen over aan de vrijwilligers van het Seniorenvervoer. ,,De printer was het lastigst om te regelen, maar we zitten sowieso krap in de voorraad. Leveranciers van elektronica kunnen de vraag momenteel niet aan, export vanuit China is ook flink afgenomen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt”, zegt Van Erp. 

Toch wilde hij een handje helpen om de toekomstige seniorenritten mogelijk te maken. ,,Ik las de brochure en het doel sprak me aan. Als lokale ondernemer vind ik dat je dit soort initiatieven voor de gemeenschap een warm hart moet toedragen.” 

VRIJWILLIGERS

Volgens Mestrum en Van Dun was dit een van de laatste zaken die nog geregeld moesten worden. Intussen maakt het vrijwilligersinitiatief van de coöperatie Ouderen in Regie zich op voor de start van het Seniorenvervoer op donderdag 4 november bij gemeenschapshuis De Rots. Dat is niet alleen de thuishaven van de elektrisch aangedreven Kia die de ouderen gaat vervoeren voor twee euro per rit (1,50 euro met bonnenboekje). Ook wordt daar het kantoor ingericht. Mestrum: ,,We hebben inmiddels tien planners en dertig chauffeurs die willen rijden.”

JONGEREN

Bijzonder is dat Ouderen in Regie nu ook nadenkt over avondritten. Mestrum: ,,Voornamelijk senioren. Echter, er was zelfs een groepje van drie jongeren bereid om in de avonduren te rijden. Net als enkele andere vrijwilligers. Die jongeren staan nu op de wachtlijst, maar waarschijnlijk gaan we ook ‘s avonds Seniorenvervoer aanbieden.”

Voordat het initiatief begin november officieel van start gaat, worden vanaf medio oktober al proefritten gehouden.

OP DE FOTO (V.LN.R.): Wilfred van Erp en zijn medewerker overhandigen de computer met toebehoren aan Hans Mestrum en Joop van Dun van Seniorenvervoer Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).