De Boxtelse sporthal De Braken is een van de acht vaccinatielocaties van de GGD.
De Boxtelse sporthal De Braken is een van de acht vaccinatielocaties van de GGD. Foto: Peter de Koning

Prikpost De Braken sluit, maar blijft stand-by

Algemeen Zorg & Welzijn (e) Nieuws (c)

UPDATE - Na vrijdag 24 september stopt de GGD met vaccineren in de Boxtelse sporthal De Braken. Maar de prikstraten blijven tot het einde van het jaar intact. Als de situatie erom vraagt, worden ze heropend. 

Sinds de opening medio mei zijn er circa 131.500 mensen in de Boxtelse sporthal gevaccineerd. De piekperiode was van 13 juni tot 22 juli met gemiddeld 1.500 prikken per dag. Uitschieters werden genoteerd tussen 25 juni en 4 juli met gemiddeld 2.300 prikken per dag. 

Intussen heeft tot 12 september driekwart van de volwassen inwoners van de gemeente Boxtel een coronaprik gehad, publiceerde deze app dinsdag op basis van RIVM-cijfers. Bovendien werden de prikken ook bij 52 procent van de twaalf- tot achttienjarigen gezet. De opkomst voor de eerste prik is 87 procent onder volwassenen en 67 procent onder de tieners. Hiermee is de vaccinatiegraad in Boxtel net iets hoger dan het regionaal gemiddelde. 

Morgen kunnen mensen nog van 10.00 uur tot 15.00 uur zonder afspraak hun eerste prik halen. Voorlopig blijven de GGD-locaties in Veghel, Waalwijk en Tilburg open. (Foto: Peter de Koning).