De Bellentuin vermaakte jonge bezoekers van Bockesprongen op de Markt. (Foto: Peter de Koning).
De Bellentuin vermaakte jonge bezoekers van Bockesprongen op de Markt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

THEATERLIEFHEBBERS KOMEN VOLOP AAN HUN TREKKEN IN BOXTEL

Bellenplezier tijdens Bockesprongen

Cultuurliefhebbers konden afgelopen weekeinde in Boxtel hun hart ophalen. Podium Boxtel opende het seizoen zaterdag met de Culturale. En Stichting Bockepruik, drijvende kracht achter straattheaterfestival Bockesprongen, trakteerde het dorp zondag op een ware snoeptrommel vol voorstellingen en creatieve activiteiten. Waaronder een middag vol bellenpret...

Voor de kleintjes hield Bockepruik zondag de zogeheten Bellentuin. De pret die de deelnemers beleefden, vormde een voorstelling op zich. Met allerlei attributen maakten kinderen en de professionele bellentovenaars enorme bubbels, soms langer dan een meter. En volwassenen die mee wilden doen, mochten uiteraard ook een poging wagen. Ze hoefden daarvoor alleen maar met een hoepel of twee stokken met een touw ertussen door de lucht te zwaaien en de bellen volgden vanzelf. Puur plezier, ook voor de vele Boxtelaren die vanaf de terrassen keken hoe een 'zeppelin' van zeepsop langsdreef of kapot sprong. 


p Deze kinderen reiken naar de enorme bubbels. Bellen aanraken betekent meestal spetters vangen. (Foto: Peter de Koning).


Een uitgebreide impressie van de Culturale en Bockesprongen staat op pagina's 16 en 17.