DUCKS/OYSTERS WINT UITWEDSTRIJD DIK

Boxtels rugbyteam vermorzelt tegenstander 

De rugbyers van Ducks/Oysters uit Boxtel speelden hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Uden tegen Octopus. En wat voor een. De gasten toonden direct initiatief en zegevierden uiteindelijk met 0-38.

Ducks zette Octopus direct onder druk. Dit leverde al snel een eerste try op, met het daaropvolgende schot tussen de palen en boven de lat van Wouter Puts werd dit 0-7.  

De wedstrijd was optisch redelijk in evenwicht, maar de Ducks/Oysters-combinatie was efficiĆ«nter in het benutten van de kansen. De scrums waren redelijk in balans, maar de line-outs waren bijna allemaal een prooi voor de sterk springende Stijn van de Loo. Hier werd trainingsarbeid beloond. Dit gaf veel balbezit, via een aantal schijven belandde de bal bij winger Jacco van Gent. Hij had de ruimte om te rennen en te scoren en dat betekende 0-12. 

OVERMACHT

Hierna was het de beurt aan de sterk spelende eerste rijer Remco Vaes, hij beloonde een sterke solo met een try tussen de palen. Vlak voor de rust werd de overmacht van Ducks/Oysters compleet. In een poging van Octopus de bal van de try-lijn weg te trappen onderschepte Van de Loo de bal en scoorde een try. Dit bepaalde de ruststand op 0-26 voor de gasten.

Ducks/Oysters had na rust problemen om de juiste afstemming te vinden en verzuimde om het spel simpel te houden. Na enige tijd raakte de energie bij vooral Octopus op. De fittere bezoekers, die ook diverse wissels toepasten, maakten hier gebruik van door in de slotfase nog tweemaal te scoren. Dit bracht de eindstand op 0-38. Op de tweede rij-positie maakte de achttienjarige Isaac Haentjes een verdienstelijk debuut, hij komt uit de jeugdopleiding van Ducks. 

Zondag 26 september speelt Ducks sinds anderhalf jaar weer een competitiewedstrijd in Boxtel. Om 14.30 uur is de kick-off in sportpark Den Wielakker tegen Tilburg, dat zijn eerste wedstrijd winnend ook afsloot.

Uitslagen zaterdag 18 september

Cubs: Breburg - Ducks/O.        7-46

Jun.: RC Eindhoven - Ducks/O.        12-28

Colts: Ducks/O. - Castricum        7-80

Uitslagen zondag 19 september

Sen.: Octopus Uden - Ducks/O.        0-38

Programma zaterdag 25 september

TBM: kampweekend        12.00

C.: Ducks/O. - Black Wasps (O'wijk)        10.00

Jun.: Ducks/O. - The Dukes (Boxtel)        12.00

Colts: The Hookers - Ducks/O.        14.00

Programma zondag 26 september

Sen.: Ducks/O. - Tilburg        14.30