Michel Geilfus wordt in het zonnetje gezet en voor zijn vrouw is er een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie).
Michel Geilfus wordt in het zonnetje gezet en voor zijn vrouw is er een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

MICHEL GEILFUS VERRAST DOOR PRIJS

Orion haalt feestje in voor 'kei van 'n voorzitter'

Michel Geilfus ontving onlangs de kei van Orion. Hij was in 2020 25 jaar bestuurslid van het gemeenschapshuis in Lennisheuvel, maar toen kon dat niet gevierd worden. Dat feestje is inmiddels ingehaald.

Geilfus trad toe toe het bestuur van Orion in 1995. De eerste vier jaar was hij secretaris, vier jaar later nam hij de voorzittershamer over van Jan Dekkers en deze hanteert hij nog steeds. 

De laatste decennia is Orion flink veranderd. Het gebouw is uitgebreid en ook van binnen flink aangepast. De meest recente grote klussen dateren uit 2017. Verlichting, schilderwerk, de vloer en meubilair zijn toen vernieuwd.

BAR

Behalve voorzitter is Geilfus ook vrijwilliger achter de bar van het gemeenschapshuis. Bij de huldiging van de preses vorige week dinsdag waren tal van verenigingen uit Lennisheuvel aanwezig. Ze zagen hoe het trouwe bestuurslid symbolisch de kei van Orion kreeg, de eerste ooit. Bestuurslid Henk van Kasteren: ,,We hadden een verrassingsfeest georganiseerd. Die opzet slaagde met glans."

De kei heeft overigens niets te maken met het sterrenbeeld Orion of de gelijknamige Griekse mythe, maar duidt aan dat iemand steengoed werk doet voor het dorp. Van Kasteren: ,,We hadden in gedachten Michel tot Kei van een Boxtelaar te laten uitroepen, maar voor die gemeentelijke onderscheiding kwam hij kennelijk niet in aanmerking. Vervolgens hebben we zelf een kei van een mooie tekst voorzien en in een doosje gedaan. De steen is afkomstig uit de Rocky Mountains. Michel was er blij mee."


p Michel Geilfus wordt in het zonnetje gezet en voor zijn vrouw is er een fraai boeket bloemen. (Foto: eigen collectie).