Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Liempdse judoka 7e op NK onder 18

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De Liempdse judoka Keira Kreijveld is dit weekend als zevende geëindigd op het NK onder 18 jaar in de de klasse tot 57 kilo in Den Haag. Omdat zij voor het eerst in deze leeftijdsklasse mee mocht doen, was het kampioenschap voor haar een goede test om te kijken waar ze stond ten opzichte van haar concurrentie. 

Het NK begon voor de 15-jarige Kreijveld direct met een lastige partij. Ze had veel moeite om haar tegenstander, die regelmatig naar de grond ging, in beweging te krijgen. Pas na de reguliere speeltijd, toen beide judoka’s nog geen punt gescoord hadden, kreeg de Liempdse het voor elkaar om een worp in te zetten en zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook het tweede duel wist Kreijveld te winnen.

Daarna ging het echter mis. De derde tegenstander was aanvallend sterk. Dat zorgde wel voor een mooie partij om naar te kijken. Uiteindelijk trok de Liempdse judoka aan het kortste eind en kwam ze in de verliezerspoule terecht.

Daar trof ze dezelfde judoka als in haar eerste wedstrijd. Dit keer had Kreijveld minder moeite en meer grip op haar opponent. Ze bleef aanvallen en zo scoorde ze de benodigde twee wazari voor de winst.

Op de weg naar de finales had de Liempdse nog af te rekenen met een tegenstander. Wederom werd er over en weer aangevallen, maar werd er door beide judoka’s niet gescoord. Uiteindelijk dolf Kreijveld het onderspit in de golden score. Daarmee eindigde ze als zevende in een poule van 26 deelnemers. 

OP DE FOTO: Keira Kreijveld, in het wit, wist drie partijen te winnen op het NK. (Foto: eigen collectie)