Hoera, een flinke cheque van 2.500 euro om een mooi speeltoestel van te kopen. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Hoera, een flinke cheque van 2.500 euro om een mooi speeltoestel van te kopen. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Molenwijkschool sleept cheque voor speeltoestel in de wacht

Algemeen Nieuws (c) Selissenwal (c) Sport & Gezondheid (c)

De leerlingen van klas ‘De Dolle Dolfijnen’ van jenaplanschool Molenwijk wonnen een cheque van 2.500 euro voor een nieuw speeltoestel. Ze kregen hem dinsdag.

‘Springen als een kikker’ en ‘zwaaien naar iedereen met een hond’. Deze en meer opdrachten voerden de jonge scholieren sinds de tweede coronalockdown uit. 

De kinderen deden mee aan de Daily Mile Bingo, een dagelijks sportief moment mét opdrachten. Ze waren zo succesvol dat ze met hun volle bingokaart een cheque van 2.500 euro in de wacht sleepten.

,,De Daily Mile Bingo is een initiatief dat ontstaan is in Schotland en naar Nederland gehaald is door voormalig schaatser Erben Wennemars”, vertelt juf Joke Heinsman. ,,In Nederland doen inmiddels 85 scholen mee aan de sportieve uitdaging en onze school staat op plek vijf.”

De leerkracht is enthousiast over het laagdrempelige initiatief, waarvan de bingo-opdrachten zijn bedacht door de Atletiekunie: ,,Het is gezellig, niet competitief en geschikt voor iedereen. Daarnaast is het gezond en, niet onbelangrijk, goed voor de concentratie.”

SCHOMMEL

Dat ‘De Dolle Dolfijnen’ een cheque zouden winnen, was een grote verrassing voor de leerlingen. ,,Maar ik vind het wel heel leuk”, vertelt de achtjarige Sterre Voets. ,,Vooral het inhalen van mensen en dan tegen iedereen ‘hoi’ zeggen vond ik grappig. En ook een beetje raar.” Klasgenoot Pepijn Dekkers (9) vult aan. ,,Het leukste vond ik dat we gingen zwaaien naar een hond. Het duurde heel lang voor we er een vonden. Hij zat op het balkon.” Ideeën over een nieuw speeltoestel heeft Pepijn ook: ,,Ik zou wel een grote schommel willen. Eentje waarmee ik over de kop kan.”

OP DE FOTO: Hoera, een flinke cheque van 2.500 euro om een mooi speeltoestel van te kopen. (Foto: Bas van den Biggelaar).