BELL-toernooi met ballen bij De Walnoot

Algemeen

Jeu-de-boulesvereniging De Walnoot houdt zaterdag 25 september een toernooi voor alle inwoners van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde. Dit doet de club op verzoek van stichting BELL, die zich inzet om Esschenaren welkom te heten in de gemeente Boxtel.

De Walnoot nodigt iedereen uit om in tweetallen (doubletten) ‘de ballen te kruisen’. Dit toernooi vindt plaats op de accommodatie van de jeu-de-boulesclub aan Selissenwal 25. De vereniging zorgt voor het nodige spelmateriaal, zodat iedereen mee kan doen. Alle deelnemers spelen minimaal vijf wedstrijden. Aan het einde van de dag wordt de BELL-trofee uitgereikt aan de winnaars van het toernooi. Het evenement begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur waarna de prijsuitreiking volgt. Inschrijven voor het gratis dorpentoernooi kan door een e-mail te sturen met de namen van de spelers en een telefoonnummer naar kruisendeballen.jbvdewalnoot@gmail.com..

De van oorsprong Franse sport heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Het lijkt misschien een eenvoudig spel, maar de kunst van het mikken vereist toch wel oefening. Bovendien komt er tactiek bij kijken. Allemaal zaken die zaterdag aan bod komen.