Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Boxtelse en Rosmalense vrouwen blijven samen softballen

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De softbalvrouwen van de Boxtelse/Rosmalense combinatieploeg Ducks/Gryphons moesten zondag in Beek tweemaal de winst afstaan aan de Cheetahs. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de gastvrouwen trokken aan het langste eind. Ondanks het verlies van de seizoensafsluiting, blijven de Boxtelse en Rosmalense vrouwen ook volgend jaar nog één ploeg. 

De thuisploeg startte sterk: Cheetahs scoorde in de eerste inning al twee punten. Dankzij honkslagen van Linda Hanegraaf en Nikki van Nes kwam de Boxtelse/Rosmalense formatie wel op de honken maar niet tot scoren. Verdedigend waren beide partijen aan elkaar gewaagd: pitcher Linda van Dijk gaf in de laatste pas een punt weg aan de Beekse dames, mede dankzij de sterke samenwerking met het veld. Aanvallend kon Ducks’/Gryphons geen potten breken. Eindstand: 3-0.

Voor de tweede wedstrijd waren de softbalsters uit Boxtel en Rosmalen gebrand op revanche. Maar ook tijdens dit duel kwam Cheetahs meteen tot scoren. Ditmaal reageerde de aanval van Ducks/Gryphons direct door in de tweede inning te scoren via een honkslag van Jill van Woensel. Met een 4-2 tussenstand bleef het tot in de laatste inning spannend Door een honkslag van Inge van Geel werd nog eens de 4-3 op het scorebord gezet. Toch haalde Cheetahs de overwinning voor de poorten van de hel weg. Eindstand: 4-3.

Ondanks de nederlaag, kijkt de combinatieploeg tevreden terug op de samenwerking tussen hun verenigingen. Ook volgend seizoen zullen de vrouwen uit Boxtel en die uit Rosmalen samen optrekken. 

OP DE FOTO: De softbalvrouwen van Ducks uit Boxtel en die van Gryphons uit Rosmalen vormen ook volgend jaar één ploeg. (Foto: eigen collectie).