Spaanse furie Sanchez redt RKSV Boxtel

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De spelers van RKSV Boxtel hadden eigenlijk af moeten reizen naar De Bocht ’80 in Oirschot, maar wegens omstandigheden werd de wedstrijd in sportpark Munsel afgewikkeld. Dik twee minuten na de aftrap was het al raak door een eigen doelpunt, maar dat was geen startsein voor een makkelijke middag.

Met de 1-0 voorsprong leek Boxtel op rozen te zitten. In het eerste kwartier kregen beide ploegen namelijk amper kansen. Tot het Oirschotse team een hoekschop mocht nemen. Verdediger Luuk van Weert verwerkte die wat ongelukkig en via het been van een tegenstander ging de bal het net in. Boxtel kon dus opnieuw beginnen en moest flink aan de bank want De Bocht kreeg drie kansen op rij.

Na een half uurtje spelen verliet Haike van Heesch met een lichte blessure het veld. Valentijn Waals verving hem. Direct daarna bediende Raul Gomez Sanchez zijn ploeggenoot Ramon Mulder op maat. Die liep kinderlijk eenvoudig zijn directe tegenstander eruit en hij tikte nog eenvoudiger de 2-1 binnen.

Lang kon Boxtel echter niet van deze nieuwe voorsprong genieten, want vlak voor rust werd een prachtig schot in de rechter bovenhoek geplaatst en stond de gelijkmaker alweer op het scorebord te prijken.

Net voor het fluitsignaal werd Waals onreglementair gevloerd, een kaart bleef echter uit. De vrije trap die volgde draaide op niets uit, en beide ploegen zochten bij een gelijke stand de kleedkamers op.

AFDWINGEN

Na de rust bleek Jari Klijmij gewisseld voor Mitchell Vogels. Boxtel begon sterker aan de tweede helft, met wat meer balbezit, fysiek spel en wat overtredingen. Mitchell Vogels kreeg na zo’n overtreding nog geel wegens commentaar op de leiding.

Trainer Van Oers probeerde alsnog een goal af te dwingen door Fabian Bos en Van der Steen te wisselen. Daniel Foster en Whalid El Ghousli mochten het in hun plaats proberen.

Die wissels leken te helpen, want na 74 minuten kwam Boxtel weer op voorsprong. Na goed doorzetten van Lars van Hamond belandde de bal bij Waals. Via de daarop volgende scrimmage kreeg Sanchez een uitgelezen kans, bedacht zich niet en joeg de leren knikker tegen de touwen. Daar was de 3-2, het keerpunt in de wedstrijd.

KORTE SOLO

Boxtel stoomde door, luttele minuten later viel prompt de 4-2. Wederom was Sanchez betrokken. Hij nam de corner en legde de bal bij de tweede paal, waar Vogels boven alles en iedereen uittorende. Met een snoeiharde kopbal via onderkant lat, knikte hij de bal in de verre hoek. En hoe belangrijk de Spaanse speler in Boxtelse dienst deze wedstrijd was, bewees hij net voor het laatste fluitsignaal. Eerst schoot hij nog overschoot, maar vlak daarna schoof hij de bal na een korte solo onder de keeper door voor de 5-2. Met twee goals en twee assists drukte hij duidelijk zijn stempel op dit duel. Vrijwel meteen hierna vond de scheidsrechter het genoeg.

Zondag 26 september speelt Boxtel wederom thuis, dit keer tegen FC Elshout voor de aftrap van de competitie. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

OP DE FOTO: RKSV Boxtel speler Stijn van der Steen in duel. (Foto: Hans Verberk).