Mannen en vrouwen MEP laat punten liggen in Venlo

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

Voor het eerste uitduel van het seizoen togen de mannen en vrouwen van hockeyclub MEP zondag naar Venlo. Waar de ene ploeg gelijkwaardig was aan de tegenstander, wist het andere team de kansen niet te benutten en verloren onverdiend.

Coach Rein Scheenstra van de vrouwenploeg kon leven met de puntendeling in Venlo. Hij zag twee gelijk opgaande ploegen met de beste kansen voor MEP in de eerste helft. In de tweede helft waren die voor Venlo. De Boxtelse hockeyers gingen scherp van start met Annely Schreppers die voor haar team de score opende. Dat gastvrouwen zetten vervolgens alles op alles om de achterstand weg te werken. Venlo kreeg meer kansen, maar ook voor MEP waren er mogelijkheden. De sterk keepende Fleur van Haaren hield Boxtel lang op de been, maar moest in de slotfase toch buigen voor het overwicht van Venlo (1-1).

Zondag 26 september staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt om 12.45 uur buurman Best op bezoek in sportpark Molenwijk.

LESJE EFFECTIVITEIT

De Boxtelse mannen kregen in Venlo juist een lesje in effectiviteit. MEP had een sterke start en forceerde direct een aantal corners. Daarna werd het een soort schaakspel gespeeld, waarbij Venlo direct een defensieve fout afstrafte (1-0).

In de tweede helft wisten de Boxtelaren een duidelijk veldoverwicht te krijgen met meer balbezit, corners en kansen. Toch was het opnieuw de thuisploeg die scoorde uit de rebound van een strafcorner. MEP richtte zich op om de aansluitingstreffer te forceren. Dat lukte. Thijs Langennhoff rondde bekwaam een assist af van Boris Langerwerf (2-1). Daarna gingen de Boxtelse gasten voor de gelijkmaker, maar opnieuw werd een persoonlijke fout hen fataal (3-1).

Coach Jaro van Eekelen was teleurgesteld in het resultaat, maar tevreden over het spel. Zijn ploeg had prima gespeeld, maar de kansen niet benut. Dat is een aandachtspunt voor de komende trainingen.

Zondag 26 september wacht het duel met Best. De afslag is in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.