ODC toont zich na rust veel te sterk voor LSV

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Selissenwal (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Derdeklasser ODC heeft de laatste bekerwedstrijd met ruime cijfers gewonnen. In Lennisheuvel werd het twee afdelingen lager uitkomende LSV met 2–7 verslagen. Voor rust ging het moeizaam in de ploeg van Piet Drijvers, maar na rust stelde zij orde op zaken. Het was voor de tricolores de laatste wedstrijd in de voorbereiding. Zondag 26 september staat het eerste competitieduel op het programma.

Bij de bekerwedstrijd tussen LSV en ODC stond er niks meer op het programma. Beide ploegen waren al uitgeschakeld voor een plaats in de volgende ronde. Maar om met een goed gevoel aan de competitie te beginnen, was het voor de rood-wit-blauwen zaak om goed voor de dag te komen in Lennisheuvel. In de eerste helft liep het nog niet lekker. De gasten waren vaak niet scherp genoeg en bijna alle tweede ballen waren voor de thuisclub. Daarnaast werd er in balbezit te veel voor een moeilijke oplossing gekozen met balverlies tot gevolg.

Na een halfuur spelen had Joep van der Meijden de openingstreffer op zijn schoen maar zijn inzet ging naast. Vlak daarna mocht LSV een corner nemen. Daarbij kwam de bal voor de voeten van oud-ODC’er Dirk van der Struijk en hij zette LSV verrassend op voorsprong: 1-0. Vanaf de aftrap was het echter meteen weer gelijk. Van der Meijden bracht daarvoor Lennart Sannen in stelling. Een paar minuten later kwam ODC op voorsprong. Tijn Boons zette op rechts goed door en werkte de bal door de benen van LSV-keeper Ricardo Verheijden in het doel (1-2). Dat leek de ruststand te worden, maar door een fout in de ODC-defensie trok Job Kruijssen vlak voor de thee de stand weer gelijk.

VIJF WISSELS

In de rust wisselde trainer Drijvers drie keer en in het eerste kwartier van de tweede helft kwamen er nog eens twee nieuwe spelers in het veld waaronder JO19-junior Tijn Trommelen. De druk op het Lennisheuvelse doel werd steeds groter en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. In de 62e minuut tekende Sannen voor zijn tweede treffer van de dag en twee minuten daarna rondde invaller Stef van Alphen een vlot lopende aanval succesvol af: 2-4.

Daarmee was het verschil gemaakt en de wedstrijd beslist. ODC wilde echter meer en er kwamen ook meer treffers. In de 81e minuut ramde Van Alphen de bal in het dak van het doel na een hoekschop. Even later was het de beurt aan de jeugdige Trommelen. Hij bekroonde zijn debuut in ODC 1 met een knap doelpunt na een fraaie aanval over links. Het laatste woord was aan captain Sjoerd van Lokven die in de blessuretijd vanaf de stip de zevende treffer voor zijn ploeg en daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Zondag 26 september start voor het jeugdige ODC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Schijndel. In sportpark Molenwijk wordt om 14.30 uur afgetrapt.