Het vrouwenteam van vc Blox speelt dit seizoen voor het eerst in de eerste klasse en kreeg direct een verlies te verwerken. Maar de Boxtelse vrouwen zien het als een leermoment. Van links naar rechts in oranje-kledij: Rachel Spoor, Lieke Timmermans, Carmen Steenbakkers, Mily Jansen, Heidi van Dijk en Sanya Penninx. (Foto: eigen collectie).
Het vrouwenteam van vc Blox speelt dit seizoen voor het eerst in de eerste klasse en kreeg direct een verlies te verwerken. Maar de Boxtelse vrouwen zien het als een leermoment. Van links naar rechts in oranje-kledij: Rachel Spoor, Lieke Timmermans, Carmen Steenbakkers, Mily Jansen, Heidi van Dijk en Sanya Penninx. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Volleybalsters Blox gaan onderuit in eerste duel in eerste klasse

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

Het vrouwenteam van volleybalclub Blox speelde zaterdag haar eerste wedstrijd in de eerste klasse. Het vierde studententeam Hajraa uit Eindhoven was de tegenstander, een ploeg die vorig seizoen bovenaan stond voor corona de competitie stopzette. De Boxtelse speelsters waren voorafgaand aan dit duel vooral nieuwsgierig naar het eigen spelniveau. De gastvrouwen waren een maatje te groot, maar Blox leerde ook veel van het verlies.

Een vlotte achterstand in de eerste set leidde niet tot onrust onder de Boxtelse vrouwen. Door het snelle spel van Hajraa was het voor de verdediging vooral aanpoten. Daarnaast wist een boomlange Eindhovense veel aanvallen van Blox te neutraliseren. De gasten leerden hier na een tijdje wel mee omgaan, maar verloren het eerste deel van de wedstrijd.

Blox bleef moed houden en kwam in de tweede set knap langszij. Minutenlang ging de strijd gelijk op. Blox wist in deze fase het verdedigend blok aan de overzijde te omzeilen doordat spelverdeler Heidi van Dijk haar teamgenoten goed bediende. Sanya Penninx had hierdoor meer ruimte om te scoren terwijl de aanval van Carmen Steenbakkers en Mily Jansen ook meer uit de verf kwam. Dat gold tevens voor Hanna van Esch en Lieke Timmermans aan de buitenkant. Toch wist Hajraa dankzij een erg sterke speler weer de overhand te krijgen en uit te lopen naar een tweede set-overwinning.

SNEL VERGETEN

In de derde set werd de van een blessure terugkomende Daphne van Meurs ingebracht. Zij bracht meer rust door prima passes. Er ontsponnen zich leuke rally’s, maar toch werd dit deel van het duel er eentje om snel te vergeten. Hajraa was ontketend en ondanks het prima spel bleef Blox onder de tien punten. 

Om te leren van de tegenstander en meer plezier te hebben, speelden de Boxtelse vrouwen in de laatste set meer vrijuit. Rachel Spoor en Timmermans bleven gaan voor de kansen die ze kregen van de hard werkende Van Dijk. Het Blox-blok met afwisselend Steenbakkers, Jansen en Penninx kreeg ook wat meer grip op de buitenaanvallers van Hajraa, waardoor de Boxtelse spelers beter in het spel kwamen. Het was een wederopstanding van Blox, maar de Eindhovense ploeg wist ook deze set winnend af te sluiten.

Terugkijkend op het eerste duel op dit niveau, was het een wedstrijd waar de Boxtelse vrouwen veel van hebben geleerd. 

Zaterdag 25 september speelt Blox om 12.30 uur in De Braken in Boxtel. Dan staat komt vijfde team van Hajraa op bezoek.

OP DE FOTO: Het vrouwenteam van vc Blox speelt dit seizoen voor het eerst in de eerste klasse en kreeg direct een verlies te verwerken. Maar de Boxtelse vrouwen zien het als een leermoment. Van links naar rechts in oranje-kledij: Rachel Spoor, Lieke Timmermans, Carmen Steenbakkers, Mily Jansen, Heidi van Dijk en Sanya Penninx. (Foto: eigen collectie).